Palu ailesi davası ile ilgili karar açıklandı. Herkesin merakla takip ettiği Palu ailesi davasında ceza yağdı: Tutuklu sanık Tuncer Ustael müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Müge Anlı'nın programlı ile birlikte Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 15 yıl önce cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı. Tutuklu sanık Tuncer Ustael müebbet hapse çarptırıldı, diğer sanıklar ise beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Palu ailesi davası ile ilgili karar açıklandı. Herkesin merakla takip ettiği Palu ailesi davasında ceza yağdı: Tutuklu sanık Tuncer Ustael müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Türkiye'nin fenomen televizyon programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'te aylarca işlenen ve sonrasında Türkiye'nin gündemine oturan Palu Ailesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

Kocaeli’de 15 yıl önce cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’da öldürülmesine ilişkin Palu ailesi olarak bilinen 1’i tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkemenin verdiği karara göre tutuklu sanık Tuncer Ustael, "Olası kasttan çocuğu kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Davada yargılanan tutuksuz sanıklar ise beraat etti.

"YÜZLERCE ÖLÜM OLAYI VARKEN..."

Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık Tuncer Ustael, "Mütalaaya itiraz ediyorum. Yüzlerce ölüm olayı varken sadece Melike’nin ölüm olayına takılmışsınız. Melike ile alakam yoktur, öldü mü kaldı mı bilgim yok" dedi. Mahkeme heyeti Havva, İsa, Fatih ve Ayşe Palu ile Emine Ustael’in beraatine karar verdi. Tuncer Ustael ise "Olası kasttan çocuğu kasten öldürme" suçundan müebbet hapse çarptırıldı, "çocuğa cinsel istismar" suçundan ise beraat etti.

PALU AİLESİ OLAYI NEDİR?

Türkiye, 24 Aralık 2018 tarihinde akılalmaz bir olayla karşı karşıya kaldı. atv'nin soluksuz izlenen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'te gündeme gelen konu bir anda 'Palu Ailesi' adıyla sosyal medyanın gündemine düştü. Sıra dışı olaylar zincirinin başındaki halka ailenin damadı Tuncer Ustael'di.

Tüm aileyi manipüle ederek bir kaosun içine sürükleyen Tuncer Ustael'in tavrı izleyenlerin dikkatinden kaçmamıştı. Türkiye'nin Tuncer Ustael'i tanımasına neden olan olaylar ise Kocaeli'nin Körfez ilçesinde başlamıştı. 2008 yılında Meryem Tanhal ve kızı Melike Tanhal'ın kaybolmasıyla ilgili başlatılan dosya yıllar içinde kapansa da ailenin konuyu Müge Anlı'ya taşımasıyla yeniden alevlenmişti.

Palu Ailesi'nin kızlarından Emine ile evlenerek ailenin üzerine kara bulut gibi çöken Tuncer Ustael, ilk olarak baldızı Meryem'in eşinin öldürülmesi için aileye baskı yaptı. Ailenin babası Harun Palu ve oğlu İsa Palu, Tuncer'in iftiralarına kanarak damatlarını öldürdü. Baba Harun Palu, oğlunun yaşının genç olması nedeniyle cinayeti üstlenerek cezaevine girdi.

Tuncer Ustael, kocasının öldürülmesinden kendisini sorumlu tutan Meryem'in davranışlarından endişe duydu. Bu noktada gerçeklerin açığa çıkmaması için Meryem Tahnal ile kızı Melike Tahnal'ı öldüren Tuncer Ustael, Palu Ailesi içinde de korku yaratacak noktaya ulaştı.

Soğukkanlı tavırları ve farklı kişileri suçlayan sözleriyle dikkat çeken Tuncer Ustael'in akrabalarıysa olayları saklamakla yetindi.  Aile üzerinde büyük bir hakimiyet kuran Ustael, baba Harun Palu'nun akıl sağlığını yitirmesiyle birlikte Palu Ailesi içindeki otoritesini daha yükseltti.

2018 yılının son günlerinde Müge Anlı ile Tatlı Sert'e taşınan konu, canlı yayındaki iddialarla ve ifadelerle açığa çıktı. Tuncer Ustael hakkında akıllara durgunluk veren iddiaların gerçeği yansıttığı ortaya çıktı. Ailenin kabusu olan damat Tuncer Ustael ve aile bireyleri cezaevine konuldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin