Özkök, ikna odalarında ikna olmayan kadınları devrimci ilan etti

Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Eruğrul Özkök, son kitabı, ikna odaları, kadınlar ve türban konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Özkök, ikna odalarında ikna olmayan kadınları devrimci ilan etti

CNN Türk'te konuşan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Özkök çarpıcı açıklamarda bulundu.



İşte o açıklamalardan bazıları;



"Erkekler 10 yıl içinde kadınlar gibi makyaj yapacaklar"



Erkeklerin 10 yıl içinde kadınlar gibi makyaj yapacaklarını düşünüyorum. Çünkü daha güzel görünmek istiyorlar. Ben bedene dikkat etmeyi ibadet gibi görüyorum. Çünkü Allah'ın yarattığı bedene saygı göstermelisin.



"İkna odalarında ikna olmayan kızlar devrimcidir"



İkna odalarında ikna olmayan kızlar devrimci kızlardı ve o kızlar başardılar. Kadın muhafazakar yazarların sık yazdığı bir cümle var son zamanlarda. Türban kadının namusuyla ilgili bir şey değildir diyorlar. İnancıyla igilidir. Muhafazakar erkek ise türbanı kadının namusu olarak görüyor.



"Sen kitabımı çok küçümsüyorsun ama"



Ama sen kitabı çok küçümsüyorsun. Ben popüler kültürü yıllardır yazıyorum. Tarkan'ı Yıldız Tilbe'yi ben yazdım. O zaman da çok eleştiri aldım. Ben toplumun önem verdiği herşeyin gazetecinin işi olduğunu düşünüyorum. Gazeteciliği sadece muhalefet yapmak ve siyasetten ibaret görmemek gerek.



"Kadınları daha cesur buluyorum"



Seda Sayan gibi insanlar 20 yıldır bu işi yapıyorlar. Siyasette böyle bir isim yok henüz. Eğer Tarkan çıkıp da 3 milyon kaset satıyorsa ben sosyolog olarak bunu ciddiye alırım. Ben kadınlara konuşmak istiyorum. Onlara hangi platformda ulaşabilirsem orada konuşurum. Kadınları daha cesur buluyorum. Son zamanlarda kadın yazarları daha ilgiyle takip ediyorum. Hem merkez medya hem muhafazakarlar arasında... Sibel Eraslan'ı okudum mesela son olarak çok başarılı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin