Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık

Hayatını kaybeden MFÖ üyelerinden Özkan Uğur'un cenazesi, AKM'de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Taksim Camii'ne alkışlar arasında götürüldü.

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık

Hayatını kaybeden MFÖ üyelerinden Özkan Uğur'un cenazesi, AKM'de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Taksim Camii'ne alkışlar arasında götürüldü.

Daha önce üç kez lenf kanserini yenen ancak geçtiğimiz aylarda tekrar kansere yakalanan ve Üsküdar’da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Özkan Uğur 8 Temmuz Cumartesi günü 69 yaşında hayatını kaybetti.

Özkan Uğur'un cenazesi Karacaahmet Gasilhanesi'nden alınarak Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'ne götürüldü. Uğur için AKM'de tören düzenlendi.

TABUTUNUN YANINDA GİTARI YER ALDI

Taksim AKM'de düzenlenen veda töreninde Uğur'un ailesi, dostları ve hayranları yer aldı.

CEM YILMAZ TÖRENDE 

Özkan Uğur için düzenlenen anma törenine Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Can Yılmaz, Sıla, Demet Akbağ, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Cem Yılmaz, yakın dostu Özkan Uğur'un anıldığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. 

MAZHAR ALANSON VE FUAT GÜNER'DEN DUYGULANDIRAN VEDA

MFÖ grubunun diğer üyeleri Mazhar Alanson ve Fuat Güner, 52 yıllık dostları Özkan Uğur'un ardından gözyaşları içinde konuştu.

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık

Fuat Güner, yakın dostuna, "Özkan'ım bu salondaki hatta ülkemizdeki herkes için önemli biri. Kimileri MFÖ'nün Ö'sü, kimileri çok yetenekli bir sahne sanatçısı, kimileri müzisyen, kimileri de eğlenceli bir arkadaş bir ağabey olarak görüyordu. Bizim için Özkan tam 52 yıllık dostumuz ve iş ortağımız. Özkan'ım, yeniden buluşmak üzere hoşça kal" sözleriyle veda etti. 

Mazhar Alanson ise, konuşmakta güçlük çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Özkancım şuanda burada olduğunu hissediyorum. Zaten gönüllerimizde her zaman kalacak, konuşma hazırlayamadım ama. 2-3 gündür halimiz darmaduman. Eşi ve oğlu Alişan'a başsağlığı diliyorum. O gün gittik herkes üzgün ağlıyor. Derken Özkan'ın meşhur sözleri vardır. Üçümüz arabada kimsenin anlamasını istemediğimiz mevzuları kuş diliyle konuşurduk. Özkan'ın yeteneği konusunda başarısı, yeteneği tartışılmaz. Onu herkes biliyor. Biz yakınları zaten biliyoruz. Özkancım herhalde yetenekli olduğunu için için biliyordun, hissediyordun. Ama bu kadar sevileceğini herhalde sen de bilmiyordun. Görüyorsun meğer bütün Türkiye severmiş. Tanıyan, tanımayan herkes biz nasıl unutacağız, ne yapacağız. Çaresiziz.

Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Nasıl gittin Özkan'ım böyle bırakılmaz ki. Gözyaşlarımız bitti mi sandın? Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık. Ayrıldık Özkan'ım"

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık - Resim : 2

Özkan Uğur'un oğlu Alişan Uğur ise "Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı, hayat arkadaşı ve benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik ailemizin temeliydi. Birbirimize çok güldük, eleştirdik. Kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Şimdi görüyoruz ki çocuk genç, herkesin bizim tahminlerimizin katbekat sevgilisiymiş. Babam kim olduğuna bakmadan çevresine saçtığı iyiliği, çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını isterdi. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu. Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, uyanınca sesini açmak için yaptığı Özkanca egzersizlerini kahkahalarını ve eleştirilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Zaman bizim için durdu, boşlukta yüzüyoruz adeta. Hep içimizde yanımızda olacaksın" dedi.

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık - Resim : 3

Uğur'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Taksim Camii'ne alkışlar arasında götürüldü.

Taksim Camii'ne getirilen Özkan Uğur için cenaze namazı kılındı.

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık - Resim : 4

Özkan Uğur, kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanatçının eşi Aysun Aslan Uğur ile oğlu Alişan Uğur'un taziyeleri kabul ettiği törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılar Mahzar Alanson, Fuat Güner, Ahmet Özhan, Zafer Algöz, Cem Yılmaz, Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan ve Teoman ile çok sayıda ünlü isim katıldı.

Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen, Özkan Uğur'un yerinin dolmayacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık - Resim : 5

"Toplumun her kesiminden, her yaş grubundan, her meslekten insanı gördünüz, Özkan'ı nasıl bir acıyla, hasretle uğurluyoruz. Çok özleyeceğiz. Hiç yeri dolmayacak. Enerjisi, beden dili, oyunculuğu, sesi, müziği, sahnedeki tavrı, sıcaklığı, dostluğu, mütevaziliği, hakikaten anlatılmaz, yaşanır Özkan."

Şarkıcı Teoman ise Uğur'un çocukluğu ve gençliği için çok önemli bir figür olduğunun altını çizerek, çok üzüldüğünü vurguladı.

Özkan Uğur'a son veda! Usta sanatçı son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı: Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık - Resim : 6

 

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin