Özgür Özel yerel seçimler için ilk başkan adayını açıkladı. Görevi bırakmak isteyen ismi aday gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimlerde için ilk adayını ilan etti. Fakat Özel'in aday göstermek istediği isim bir daha bu görevi yapmak istemiyor. İşte o isim...

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel yerel seçimler için ilk başkan adayını açıkladı. Görevi bırakmak isteyen ismi aday gösterdi

Antalya'da partisinin milletvekilleriyle geniş katılımlı toplantı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i yeniden aday gösterdi. Özel, "Beni kırdı, partililerimizi kırdı ama engelli kardeşlerimizi kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz. Şükrü başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır. Kabul buyurunuz" dedi.

"İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUM"

Yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin kendisiyle görüşmek için sıra beklediğini belirten Özel, "Benimle görüşmek isteyenlerden biri de Şükrü Sözen'di. O görevi bırakmak için görüşmek istedi. Kendisini ikna etmeye çalışıyorum. Engelli kardeşlerim bana dedi ki 'Şükrü Sözen giderse, biz kaybederiz' dedi. Manavgat kendisinden razı, çalışanlar kendisinden razı. Şükrü başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır. Kabul buyurunuz" dedi. Özel daha sonra Sözen'i kürsüye davet etti. Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Sözen'in elini kaldırarak adaylığını açıklayan Özel, "Dünya Engelliler Günü'nde beni kırdı, partililerimizi kırdı ama engelli kardeşlerimizi kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi. Özel ve beraberindekiler, daha sonra milletvekilleriyle toplantı yaptıkları otele geçti. 

Özgür Özel yerel seçimler için ilk başkan adayını açıkladı. Görevi bırakmak isteyen ismi aday gösterdi

ŞÜKRÜ ÖZEN KİMDİR?

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen 1964 yılında Manavgat’ta doğdu. İlk eğitimini Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise eğitimini ise 1975 – 1981 yılları arasında İzmir Özel Fatih Koleji’nde tamamladı. Vatani görevini 1984 yılında İzmit Gölcük’te bitiren Şükrü Sözen, daha sonra ticaret hayatına atılmış, Sözen Ailesi’ne ait şirketlerde uzun yıllar faaliyetlerde bulunmuştur.

Sorumluluk ve görev alma bilinciyle dedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüşlerdir. Manavgat’ta birçok yardım kuruluşu ve sivil toplum örgütünde de hizmetleri bulunan Sözen, 2009-2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak Manavgat Belediye Başkanı olmuştur. Üçüncü dönem belediye başkanlığını başarıyla sürdüren Başkan Sözen, 2009 yılında MATAB (Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) Başkanlığını da bir dönem yürütmüştür.

Sözen, Gençlik Merkezleri, Stadyum, Kültür Merkezleri, Huzurevi, Yaya Köprüleri, cadde ve bulvar düzenlemeleri, Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Engelsiz Yaşam Merkezleri, mahalle evleri, köy çok amaçlı kapalı alanları gibi büyük yatırımlarını hayata geçirmiş, kentin içme suyu sorununu çözmüş ve tarihinde ilk kez ırmak kıyılarını düzenleyerek kente kazandırmıştır. Dünyaca ünlü Side Antik Kentinde yaptığı dönüşüm çalışmalarıyla tarihin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sağlayan Şükrü Sözen,  Metin Sözen Koruma Büyük ödülüne layık görülmüştür. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kısa zamanda yaptığı başarılı çalışmalarıyla Türkiye çapında “En Başarılı Belediye Başkanı”, “ “Yaşama Dokunan İnsan” ödülleri ve sayısız proje ödüllerine layık görülmüştür. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin