Özgür Özel Konya'yla ilgili iddialı konuşmuştu. CHP Konya'dan jet yanıt geldi

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel dün kendisini Konya'dan ziyarete gelen partililer buluşmuş ve iddialı açıklamalar yapmıştı. Özel Konya'yla ilgili, "25 ilçemizin desteğini teyitli olarak buraya getiren ilçe başkanlarımız burada. Konya’dan 12 kurultay delegemizin imzalarını getirip teslim ettiler" demişti. Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu bu açıklamaya jet yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel Konya'yla ilgili iddialı konuşmuştu. CHP Konya'dan jet yanıt geldi

CHP Konya ilçe başkanları, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel’i dün ziyaret etmişti.

Bu ziyaret sonrası konuşan Özgür Özel, “Konya İl Kongresi’nden sonra Konya’da seçilen bütün delegasyonun değişimin karşısında olduğu gibi haberler yayıldı. Kamuoyu yanıltmıştı. Bugün ona cevap vermek üzere Konya İl Örgütümüz burada. 25 ilçemizin desteğini teyitli olarak buraya getiren ilçe başkanlarımız burada. Konya’dan 12 kurultay delegemizin imzalarını getirip teslim ettiler. Konya’da değişime çok büyük bir destek var. Her geçen gün CHP’deki değişime ilişkin umut, büyük bir mutlulukla izliyoruz ki, artarak devam ediyor” demişti.

KONYA SELÇUKLU İLÇE BAŞKANI'NDAN JET YANIT

Özel'in bu sözlerine Selçuklu İlçe Başkanı ve kurultay delegesi Ali Naci Çobanoğlu'ndan yanıt geldi.

Çobanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Söz konusu iddianın kamuoyunda algı yaratmak üzerine oluşturulan bir operasyonun parçası olduğunu ve gerçeklerle örtüşmediğini belirtmek isterim.

"31 İLÇEDEN 14'Ü ZİYARETTEYDİ"

Konya’nın 31 ilçesi olup bahsedilen toplantıya katılan ilçe sayısı fotoğraflarda da görüldüğü üzere 14’tür.

"SADECE 5 TANESİ KURULTAY DELEGESİ"

Toplantıda bulunan 14 İlçe başkanımızın ise sadece 5 tanesi kurultay delegesi olup, toplantıya katılan toplam delege sayısı da 9’dur.

Bu ise delege sayısı 32 olan Konya delegasyonunun 3’de birinden dahi azdır.

Kalabalık resimde görülen insanların bir kısmı ise örgütün yönetsel kademelerinde görev almayan partili arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

Kalan delegelerimiz ise net bir biçimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme iradesi beyan etmişlerdir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin