Özgür Özel görevinden ayrıldı. Makam aracını garaja çekti. İşte CHP'nin izleyeceği yol... Barış Yarkadaş son gelişmeleri aktardı

Gazeteci, TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Grup Başkanı Özgür Özel'in görevini bıraktığını açıkladı. yarkadaş, Özel'in resmen değil ama fiilen görevi bıraktığını söyledi. Yarkadaş, Özel ve Kılıçdaroğlu'nun nasıl anlaştığını da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel görevinden ayrıldı. Makam aracını garaja çekti. İşte CHP'nin izleyeceği yol... Barış Yarkadaş son gelişmeleri aktardı

38. CHP Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Birçok isim Atatürk'ün koltuğuna talip olduğunu açıkladı. O isimlerden biri de CHP Grup Başkanı Özgür Özel olmuştu. özel, adaylığını açıklamış ancak grup başkanlığını bırakmamıştı. Özel'in kararı tepki çekmişti.

Gazeteci, TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, Özel'in Grup Başkanlığı'ndan ayrıldığını açıkladı ve CHP'nin izleyeceği yolu açıkladı.

Yarkadaş X hesabından 'son dakika' diyerek şu paylaşımı yaptı:

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanlığı görevini “resmen değil ancak fiilen” bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Özel, Kılıçdaroğlu ile de şu konuda mutabık kaldı:

“Partiyi yeni bir tartışmaya sokmamak için” kendisinden boşalan koltuk için yapılacak seçimin kurultay sonrasına bırakıldı.

(Kılıçdaroğlu, bu görüşü önceki gece yakın kurmaylarıyla paylaşmıştı. - bn)

Özel, bundan sonra PM ve MYK’ya katılmayacak. Makam aracını meclisin garajına bırakacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ise mevcut grup başkanvekilleri vekâlet edecek.

 

ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Grup içi tartışmalar yaşanmaması için istifa etmediğini vurgulayan Özel, Grup Başkanlığı görevini fiilen yapmayacağını söyledi.

Özel, “Genel Başkan’la mutabakata vardık. Grup Başkanlığı’nı fiilen yürüteceğim. Kongrelerde olacağım, salı günleri grup toplantılarında olamayacağım” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin