Özgür Mumcu'dan tekzibe tekzip!

Cumhuriyet yazarının bugünkü köşesinde tekzibe tepki var!

Google Haberlere Abone ol
Özgür Mumcu'dan tekzibe tekzip!

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı tarafından gönderilen tekzip metnini yayınladı ve "Bana karşı yayımlanan bu kin ve nefret tekzip metninin arka planındaki kirli düşünceleri ve hesapları kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.



'Tekzibi tekzip' eden Özgür Mumcu, bugünkü köşesine şunları yazdı:



Tekzibe tekzip



Cumhuriyet gazetesinde mecburen yayımlanan hakaret niteliğindeki bu tekzip tamamen beni itibarsızlaştırmak için tasarlanmış bir projenin ürünüdür. Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, beni zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Nitekim haber değeri taşımayan bahse konu tekzip ne gerçek bilgileri yansıtmakta ne eleştiri niteliğindedir. Bu şekliyle yayımlanan tekzipte kamunun yararı bulunmamaktadır. O halde bu yazıya konu olan tekzip siyasi ahlak çerçevesinde değerlendirilemez. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tekzibi yayımlatma gerekçesi hukuk çerçevesinde hakkını korumak değil, kamuoyunu bana karşı provoke etmektir. Nitekim Recep Tayyip Erdoğan’ın ve avukatının hakkımda daha önce müşteki oldukları dava göz önüne alındığında kamuoyunu aydınlatmak amacından uzaklaşarak kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle yönlendirmeye çalıştıkları görülmektedir. 



Bu tekziple toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmak istenmekteyim. 



Bana karşı yayımlanan bu kin ve nefret tekzip metninin arka planındaki kirli düşünceleri ve hesapları kamuoyunun takdirine bırakıyorum.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin