Özgür Gündem'in nöbetçi yayın yönetmenleri hakkında soruşturma!

Gazete, baskılara karşı basın özgürlüğü nöbeti başlatmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Gündem'in nöbetçi yayın yönetmenleri hakkında soruşturma!

CNN Türk'te yer alan habere göre, DİSK Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren ve sendikanın Uluslararası İlişkilerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Düzkan’ın da aralarında bulunduğu beş kişi hakkında, Özgür Gündem gazetesinin düzenlediği nöbetçi “genel yayın yönetmeni” kampanyası nedeniyle soruşturma açıldı.



Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde başlatılan "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına Melda Onur, Ertuğrul Mavioğlu, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Ayşe Düzkan, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Mustafa Sönmez, Faruk Eren, Ahmet Abakay, Celal Başlangıç, Uğur Güç, Nurcan Baysal ve Ragıp Duran katılmıştı.



Özgür Gündem gazetesi yetkililerine savcılık tarafından verilen bilgiye göre nöbete katılan Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez ve Melda Onur hakkında soruşturma başlatıldı. Gazetecilerin, dayanışma nöbetine katıldıkları günlerde yayımlanan yazı ve haberlerde, "örgüt propagandası yapmak", "Suç işlemeye teşvik" suçları işlendiği iddiasıyla ifade vermeleri istendi.



DİSK Basın İş'ten yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğü mücadelesinden taviz vermeyeceğimizi, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, konuyu hem Türkiye’de hem uluslararası düzeyde sendikal mücadelenin ve basın özgürlüğü mücadelesinin gündemi olarak ele alacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da baskıya uğrayan tüm gazetecilerin yanında yer almaya devam edeceğiz" denildi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin