Özgür Demirtaş'tan çok kritik altın çıkışı: Dolandırıcılık artar. 1 Gram altındaki Altın üretimi durdu Demirtaş'tan uyarı geldi

Profesör Doktor Özgür Demirtaş'tan 1 gramın altında altın üretiminin durdurulmasıyla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Demirtaş," 1 gram altı altın satışının yasaklanması dolandırıcılara yol açar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş'tan çok kritik altın çıkışı: Dolandırıcılık artar. 1 Gram altındaki Altın üretimi durdu Demirtaş'tan uyarı geldi

1 gramın altındaki altın üretimi sona erdi. Yani artık 0,50 gram ve 0,25 gram altın üretimi yapılamayacak.

Alnına bu karara kuyumcular odasından tutun da ekonomistler tepki gösterdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kararın yanlış olduğunu belirterek ekonomik durumu olmayan insanların 1 gramın altında altın aldığını ve özellikle bu durumdan düğün, nişan, sünnet, doğum yapanların etkileneceğini söyledi ve ekonomi yönetiminin bu kararın gözden geçirilmesini istedi.

Profesör Doktor Özgür Demirtaş da alınan kararın ters etki yaratacağını açıkladı ve dolandırıcılığa dikkat çekti....

Özgür Demirtaş konuyla ilgili olarak Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

İthalata Kota koymak yerine insanların neden Altın aldığını sorgulamalı. İnsanlar faizin baskılandığı yerde kendilerini ENFLASYONDAN korunmak için değişik enstrümanlara yöneliyorlar Enflasyon kötülüklerin anasıdır. Onu yok etmeden, sonuçlarıyla mücadele etmek YANLIŞTIR.

1 gram altı Altın satışının yasaklanması, DOLANDIRICILARA yol açar. İnsanlar adına toplu altın alacağını iddia eden dolandırıcılar çıkar. Bu tip yasaklar yerine, insanların ENFLASYONDAN korunacağı yolları neden kapattık diye düşünmek lazım… Siz yolları kaparsanız, insanlar alternatif yatırıma yönlenirler.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin