Özgür Demirtaş herkesi uyardı. 'Feci derecede arttı' diyerek virüs gibi yayılan tehlikeyi duyurdu. 'Bedava peynir fare kapanında olur'

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş takipçilerini, virüs gibi yayılan tehlikeye karşı uyardı. 'Bedava peynir fare kapanında olur' diyen Demirtaş dolandırıcılıkta o yönteme dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş herkesi uyardı. 'Feci derecede arttı' diyerek virüs gibi yayılan tehlikeyi duyurdu. 'Bedava peynir fare kapanında olur'
Sosyal Medya

Ekonomi paylaşımlarıyla tanınan Özgür Demirtaş bu kez dolandırıcılık yöntemine karşı uyarı yaptı.

Kısa yoldan zenginlik vaadederek insanların dolandırıldığı ponzi, saadet zincirine dikkat çeken Özgür Demirtaş bu yöntemin son zamanlarda feci derecede arttığını söyledi.

Peki ponzi ve saadet zinciri nedir?

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN UYARI GELDİ!

Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili Arkadaşlar,  Ponzi, Saadet Zinciri dolandırıcılığı feci derecede arttı. Size piyasadaki normal getirilerin ÇOK üzerinde getiri vaadeden hiçbir kimseye İNANMAYIN... Lütfen bu mesajımı zihninize yazın." diye yazdı. Ardından, "Bedava Peynir Fare Kapanında Bulunur…" diye paylaşım yaptı.

PONZİ NEDİR?

Ponzi sistemi bir dolandırıcılık yöntemidir. İlk başta yüksek getiri varmış gibi yatırımcılar sisteme dahil edilir. İlk yatırım yapan kişilerin ödemeleri, sisteme sonradan yapılan kişilerin parasıyla yapılır. 

SAADET ZİNCİRİ NEDİR?

Piramit sistemi, şeması veya halk arasında bilinen ismiyle saadet zinciri, sisteme giren bir üyenin başka bir üyeyi sisteme sokarak yalnızca para üzerinden para kazanması şekline dayalıdır. Bu iş modelinde ürün veya hizmet bulunmaz.

Sisteme alınacak sonsuz sayıda insan olmadığı için sisteme ilk katılanlar her zaman daha çok kazanır ve sisteme sonradan katılan çoğu kişi mağdur olur. Bu sebeple piramit sistemi birçok ülkede yasa dışıdır. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin