Özgür Çelik'e seçimi kim kazandırdı? Ekrem İmamoğlu mu yoksa Erdoğan Toprak mı?

8 Ekim Pazar günü CHP İstanbul İl Kongresi'ni değişimcilerin adayı Özgür Çelik kazandı. Çelik 342 oy alırken, genel merkezin desteklediği Cemal Canpolat 310 oy aldı. Bahçelievler İlçe Başkanlığı yapan Özgür Çelik'i İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği biliniyordu. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Arif Kızılyalın ise bugünkü köşesinde başka bir isme dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Çelik'e seçimi kim kazandırdı? Ekrem İmamoğlu mu yoksa Erdoğan Toprak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından CHP'de sular durulmuyor. Değişimciler ile genel merkezciler neredeyse her alanda karşı karşıya geliyor. Bu durumun son örneği geçen hafta sonu yapılan CHP İstanbul İl Kongresi'nde yaşandı. Değişimcilerin adayı Özgür Çelik ile genel merkezin adayı Cemal Canpolat yarıştı; kazanan Özgür Çelik oldu. Canpolat kongredeki konuşmasında açık açık Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti. Değişimin ve Çelik'in arkasında onun olduğunu belirtti.

Bugün ise Cumhuriyet Gazetesi yazarı Arif Kızılyalın, Özgür Çelik'i destekleyen başka bir isme dikkat çekti. O isim Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Erdoğan Toprak.
Kızılyalın bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

CANAN KAFTANCIOĞLUNA DA O KAZANDIRMIŞTI 

Eski CHP Genel Başkan Başdanışman Koordinatörü Toprak’a yakın duran 80’e yakın delege, Özgür Çelik’in listesine oy atınca kongrenin seyri değişti. Her ne kadar, medyada ve sosyal medyada, “İstanbul’u değişim kazandı” yorumu yapılsa da Erdoğan Toprak’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’na olan yakınlığı biliniyor. DSP iktidarında devlet bakanlığı da yapan Toprak, “Gemiyi sağlam limana bağladım” demediği sürece Kılıçdaroğlu’nu bırakmaz. Geçenlerde “Her zaman için Kemal Bey’le hareket ettim, edeceğim” şeklinde bir demeci de var İstanbul’un deneyimli siyasetçisinin. Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde sessiz kaldı, kürsüde birbirine giren milletvekilleri ile genel başkan yardımcılarından uzak durdu. Hatta bir ara salonun en arkasına geçip oturdu, ama süreci belirleyen isim oldu. Aynı Toprak, 2018 ile 2020 İstanbul kongrelerinde Canan Kaftancıoğlu’na kazandıran isimlerdendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin