Özel okulun istediği 17 bin TL'lik kitaplara isyan etti. 'Neden yolmaya çalışıyorsunuz bizi' TikTok kullanıcısı annenin isyanı viral oldu

TikTok kullanıcısı bir anne, özel okula giden çocuğu için 17 bin TL'lik kitapları almak zorunda kalınca sosyal medyadan video çekerek isyan etti. 1 milyon üzeri izlenen ve 50 bini aşkın beğeni alan o videoda kullanıcılar görüş olarak ikiye bölündü.

Özel okulun istediği 17 bin TL'lik kitaplara isyan etti. 'Neden yolmaya çalışıyorsunuz bizi' TikTok kullanıcısı annenin isyanı viral oldu

Bir anne özel okulda eğitim alan çocuğu için okulun isteği doğrultusunda 17 bin TL'lik ders kitapları almak zoruna kaldı.

Kitaplar için verdiği 17 bin TL'nin bütçesini zorladığını belirten anne, 'Neden yolmaya çalışıyorsunuz bizi?' dediği video ile TikTok'ta viral oldu.

İşte o anlar.

"ZOR ŞARTLARDA ÇOCUKLARIMIZI GÖNDERİYORUZ, LÜTFEN YA"

Tiktok videosunda yüzü için efekt kullanan 'elifdenizlina' kullanıcı adıyla paylaşım yapan anne, "Konuya en uygun filtre bu surat. 17 bin TL kitap parası verince suratım buna dönüştü yani." dedi ve şu sözlerle paylaşım yaptı.

"Özel okulların, 'Yani bunlar çok zengindir bunlardan ne istesek alırlar' mantığını ben gerçekten çözemedim ya. Biz zengin değiliz ya... Biz gerçekten çocuklarımızı etimizden tırnağımızdan vererek okutmaya çalışan, çalıştığımız için, devlet okullarının saati, beslenme şartları vs. uygun olmadığı için gerçekten zor şartlarda imkanlarımızı zorlayıp çocuklarımızı gönderiyoruz lütfen ya lütfen... 17 bin liralık ne var bunun içinde pandoranın sihirli kutusu mu var"

"NEDEN YOLMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ BİZİ?"

Özel okulda öğretmenlerin özel istek kitapları da olduğunu belirten TikTok kullanıcısı anne, bir müzik kitabının internette 500 TL olduğunu ve farklı yerden 200 TL'ye aldığını söyleyerek, "Allah aşkına ne olursunuz ya. Ya çocuklarımızı bir kağıt bir kalemle de eğitemez misiniz ahlaki değerleri, disiplini, okuma yazmayı, matematiği... Yani böyle şova ne gerek var? Ne gerek var neden bizi böyle zorluyorsunuz Allah aşkına ne olur bir silkelenin kendinize gelin. Hepimiz bir ekonomik krizin içerisindeyiz neden yolmaya çalışıyorsunuz bizi?" dedi.

KULLANICILAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Bazı kullanıcılar annenin çocuklarını devlet okula yazdırmasını önerirken bazıları ise saatler ve yakınlık nedeniyle kendilerinin de özel okul tercih etmek zorunda kaldıklarını ve aynı dertten muzdarip olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin