ÖZAL´IN HAYATI FİLM

Turgut Özal´ın hayatını film yapmak için harekete geçen Sinan Çetin senaryo çalışmalarına başladı. Özal rolü ise ünlü bir Hollywood aktörüne teklif edilecek.

Google Haberlere Abone ol
ÖZAL´IN HAYATI FİLM

Yönetmen Sinan Çetin, Turgut Özal'ın hayatını film yapacak. Çetin, Özal rolü için ünlü Amerikalı oyuncu Danny de Vito'yu düşünüyor. Ancak kalabalık olan Özal ailesinin diğer fertleri için henüz bir seçim yapılmadı. Turgut Özal'ın eşi Semra Hanım, çocukları Ahmet, Zeynep ve Efe rollerinin yanı sıra, kardeşleri Korkut ve bir süre önce hayatını kaybeden Yusuf Bozkurt Özal'ı kimlerin oynayacağı konusunda titiz bir çalışma yürütülüyor.

Sinan Çetin, Özal projesini "Türkiye'de bir döneme damgasını vurmuş bir devlet adamının siyaset dışındaki renkli yaşamının bir film için oldukça iyi konu olacağını düşünüyorum" diye anlattı. Senaryo yazımı sırasında, Semra Özal ve çocuklarıyla biraraya gelerek fikir alışverişinde bulunacağını belirten Çetin, gelecek hafta Semra Özal'ın da katılacağı bir toplantı yaparak filmin ana teması üzerine çalışmalara başlayacak. Çetin, Özal rolü için Danny de Vito'nun ajansı ile de temasa geçti. İtalyan asıllı Amerikalı aktör, en sevilen komedi oyuncuları arasında bulunuyor. De Vito, sadece komedi filmlerinde değil, karakter rollerinde de rüştünü ispatlamış bir oyuncu. 1944 doğumlu aktör, 1.55'lik boyuyla sinemanın küçük dev adamı.(SABAH)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin