Oyuncuydu, set işçisi oldu

atv'de yayınlanan 'Doksanlar' dizisinde rol alan oyuncu, set çalışanı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Oyuncuydu, set işçisi oldu

Çarşamba akşamları yayınlanan 'Doksanlar' dizisinin setinde daha önce hiçbir sette yapılmayan bir proje yapıldı.



'Empati Projesi' adı altında, oyuncuların sette gerçek bir set çalışanı gibi çalışmalarını ve bu sayede set çalışanları ile kaynaşmalarını sağlamayı amaç edinen proje, başladığı ilk günden beri oyuncular tarafından ilgi gördü. Her hafta bir oyuncu sahne çekimlerinin yanı sıra istediği bir bölümde çalışmaya gönüllü oldu. 



İlk proje çalışanı dizinin Tuğba'sı Derya Şensoy oldu. Şensoy, sanat ekibinin direktifleri ile programına uyarak saatlerce çalıştı. 



İlk olarak oyuncu Yalçın Menteş için engelsiz bir Doksanlar Mahallesi yaratmaya çalışan Derya Şensoy, kaldırımlara rampa yapmak için set işçileriyle birlikte kolları sıvadı.



Genç oyuncu, kendisini set çalışanlarının yerine koyarak ne kadar zor bir iş yaptıklarını daha iyi anladığını şu sözlerle anlattı: "Projeyi yapmadan önce zaten sanat ekibine sürekli imrenen gözlerle bakıyordum. Ben de yardım edeyim mi diyordum. Kamera önünde bizim işimiz çok yorucu geçiyor ama kamera arkasında birçok insan çok daha fazla çalışıp çok daha fazla yoruluyor. Onları anlamak anlamında güzel bir proje. Kamera arkasında çok yoğun bir çalışma olduğunun farkındayız ama içinde bulunduğumuz zaman gerçekten çok koşturmalı ve çok yorucu olduğunu görüyoruz. Güzel bir gündü benim için."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin