Oyuncular ile Devlet Tiyatrosu arasındaki tartışma büyüyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Zafer Kayaokay, prim tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Oyuncular ile Devlet Tiyatrosu arasındaki tartışma büyüyor!

Geçtiğimiz günlerde oyuncu Tarık Ünlüoğlu’nun “Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik primlerimi kesti” isyanıyla başlayan tartışmalar sürüyor...



Ünlüoğlu'nun bu isyanını dün Hürriyet Kelebek'teki köşesine taşıyan Cengiz Semercioğlu, bugünkü yazısında ise tartışmaları İstanbul Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Zafer Kayaokay'a sordu.



Teşvik priminin 6 ayda bir verildiğini belirten Kayaokay, "Performanslara bakarak teşvik primi alınıp alınmayacağını belirliyoruz" dedi ve "15 yıldır sahneye çıkmayıp maaş alan oyuncular var..." ifadelerini kullandı.



İşte, Semercioğlu'nun o röportajı:



Devlet Tiyatrosu oyuncularının bazılarının teşvik primlerini neye göre kestiniz?



- Adı üzerinde teşvik primi bu... 6 ayda bir olmak üzere yılda iki defa verilir oyunculara... Bugüne kadar sorgulanmadan verilmiş hep... Şimdi biz performanslara bakarak teşvik primi alınıp alınmayacağını belirliyoruz.



Kim bunu belirleyenler ve kriterler neler?



- İçinde Bozkurt Kuruç gibi eski genel müdürlerimizin de olduğu Sanat Yönetim Kurulu belirliyor... Oyuncunun 6 aylık çalışmasına, başarısına, kuruma katkıda bulunup bulunmadığına bakılıyor. En önemlisi de son 5 yılda bir oyunda oynayıp oynamadığına bakılıyor...



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin