Oyuncu Serra Yılmaz'a İtalya'dan onur tacı

Serra Yılmaz, İtalya Devlet Nişanı ödülüne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Oyuncu Serra Yılmaz'a İtalya'dan onur tacı

İştekadınlar.com'da yer alan habere göre, Yurtiçi ve dışında pek çok oyun ve sinema filminde rol alan ünlü Oyuncu- Çevirmen Serra Yılmaz’ın başarısı bir kez daha aldığı ödülle taçlandırıldı. Yılmaz’ın ödülü bu kez İtalya’dan geldi. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin İtalya Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Serra Yılmaz’a İtalya Devlet Nişanı verildi. 



Oyuncu Serra Yılmaz'a İtalya'dan onur tacı



Comendatore dell'Ordine della Stella d'Italia nişanı Ankara'da Büyükelçi Luigi Mattiolo tarafından sunuldu. 



Serra Yılmaz’ın İtalya Devlet Nişanıyla ödüllendirilmesinin arkasında İtalyan filmlerindeki başarılı oyunculuk performansının yanı sıra başarılı bir tercüman oluşu ve elbette İtalya kültürüne sunduğu katkılar bulunuyor. 



Oyuncu Serra Yılmaz'a İtalya'dan onur tacı - Resim : 2



Serra Yılmaz, 2006 yılında Türkiye’ye gelen Papa 16. Benediktus’un yanı sıra Papa Francisco’nun 2014 yılındaki Türkiye ziyaretinde de tercümanlıklarını yapmıştı. Ferzan Özbetek filmlerinin vaz geçilmez oyuncusu olan Serra Yılmaz, “Karşı Pencere”deki rolüyle David di Donatella’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne aday gösterile ilk Türk olmuş, Flaiano Film Festivali’nde ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştü.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin