Öykü Karayel, Bir Başkadır'ın Meryem'ini anlattı: Farklılıklar, her zaman bizi itmez...

Netflix'in yeni yerli yapımı Bir Başkadır dizisi gündemden düşmüyor. Gazeteci Ayşe Arman, dizinin başrol oyuncusu Öykü Karayel'le dizi hakkında samimi bir röportaja imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Öykü Karayel, Bir Başkadır'ın Meryem'ini anlattı: Farklılıklar, her zaman bizi itmez...

Netflix'in son yerli dizisi 'Bir Başkadır' yayınlandığı günden bu yana en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Dizide geçen otobüs hattından, her karakter tek tek merak edildi.

Dizinin başrol oyuncusu Öykü Karayel, Ayşe Arman'a diziyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ayşe ARMANwww.armanayse.com

TÜRKİYE, “BİR BAŞKADIR”I VE MERYEM’İ KONUŞUYOR!

Tebrik ederim. Türkiye, senin performansını konuşuyor! Gerçekten de müthiş bir performans sergiliyorsun “Bir Başkadır”da…

Teşekkür ederim.

Kendini, canlandırdığın örtülü ve muhafazakar Meryem’e ne kadar yakın hissediyorsun?

Çoook. Meryem içimizden biri. Beraber yaşadığımız insanlardan biri.

Benzerlikleriniz neler, farklılıklarınız neler…

Onun bana göre artıları var! Mesela Meryem, sezgileri çok kuvvetli bir kadın. İçgüdüsel olarak, kendine, neyin iyi geldiğini biliyor. Kendisini ifade etmekte aslında bana nazaran çok daha başarılı! Ama birtakım kalıpların içine düşmüş. Sıkışmış hissediyor bazı açılardan kendini. Peki bu, onun suçu mu? Hayır! Hayat, buna sebep olmuş, yaşadığı sosyal çevre buna sebep olmuş… Fakat oradan çok saf, çok naif bir şekilde kendine çıkış yolları bulabiliyor.

DİZİNİN BAŞINDA KADIN KARAKTERLER, HAYAT İÇİNDE, BİR O YANA, BİR BU YANA SAVRULUYOR GİBİ GÖZÜKSE DE ASLINDA HEPSİ ÇOK GÜÇLÜ KADINLAR

Evet, Meryem, müthiş zeki, sağduyulu bir de esprili… Sen de onun bütün bu hallerini olağanüstü güzel bir oyunculukla yansıtıyorsun…

Ne güzel bunları duymak! Hepimiz elimizden geleni yaptık. Çünkü hikayeyi çok sevdik. Çok inandık… Meryem’in ailesi zor durumda. Yengesinin psikolojik sorunları var, bir derdi var. Dizinin başında bilmiyoruz ne olduğunu, sonuna doğru öğreniyoruz. Kadın, ruh gibi, varla yok arası. Yeğenlerinin bir tanesi konuşamıyor. Abisi, bütün aileye bakmaya çalışıyor, baskı altında. Ekonomik olarak çok zor durumdalar yani. Evin içinde bir kaos ortamı var. Ama Meryem, bu şartlar altında bile, sürekli çalışan, didinen, yengesini de idare eden, abisini de sakinleştiren bir karakter. Dizinin başında, kadın karakterler, hayat içinde bir o yana, bir bu yana savruluyor gibi gözükse de aslında hepsi çok güçlü kadınlar. Zaten sonunda da o dönen çarkı ellerine alıyorlar. Kadının gücünü de görüyoruz dizide.

O KADAR DUYARSIZ OLAMAYIZ HİÇBİRİMİZ

Çekimler sırasında, canlandıracağın Meryem karakterine benzer bir muhafazakar kadın görüp, “Beden dili nasıl? Kıyafetlerini, örtüsünü nasıl taşıyor?” diye baktığın, incelediğin, gözlemlediğin oldu mu?

Yok hayır. Çünkü ben hiç, “Aa dur bir inceleyeyim, gözlemleyeyim!” diyecek kadar farklı hissetmedim kendimi. Beraber yaşıyoruz biz, o kadar duyarsız olamayız hiçbirimiz!

En çok dikkat etmeye çalıştığın şey neydi?

Rolümü canlandırırken mi? Genel olarak her rolde beni -bütün oyuncuları- bir “sınav” bekliyor. O da: “Sahicilik.” Ben de canlandırdığım karakterin olabildiğince “gerçek” olmasına çalışıyorum. O karakteri özümsemeye, anlamaya çalışıyorum. Empati kuruyorum. Daha doğrusu, ben, o olmaya çalışıyorum! Her sahnede, “O, bunu yapar mıydı?” ya çok takılıyorum… Evet, zor. Ama yaptığımız işi, güzel yapan da bu. Sahicilik. Ancak o zaman, rolünün hakkını verebiliyorsun…

FARKLILIKLAR, HER ZAMAN BİZİ İTMEZ. TAM TERSİNE BAZI İNSANLAR İÇİN ÇEKİCİDİR….

Meryem gibi bir kadının, evine gündeliğe gittiği Sinan gibi birine romantik duygular beslemesi normal mi?

Elbette! Farklılıklar, her zaman bizi itmez. Tam tersine bazı insanlar için çekicidir. Meryem, o manada, biraz daha meraklı ve açık bir insan. Dolayısıyla Sinan gibi çevresinde çok olmayan birinden etkilenmesi kadar doğal bir şey yok bence!

Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN

Öykü Karayel, Bir Başkadır'ın Meryem'ini anlattı: Farklılıklar, her zaman bizi itmez...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin