Oya Germen'in televizyon programı başladı

“Oya ile Hayata Güzel Bak” programı yayınlanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Oya Germen'in televizyon programı başladı

İmaj Danışmanı ve Köşe Yazarı Oya Germen HTV'deki programına başladı. Germen, programının ilk bölümünde, Semiramis Pekkan’ı konuk etti.



Yıllardır hayalini kurduğu bir programı, yıllardır hayalini kurduğu bir televizyonda yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Oya Germen, programının ilk bölümünde, hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını güzelleştiren yakın dostu Semiramis Pekkan’ı ağırlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.



“Versace ve Ferre’yi İtalya'nın Dışına Taşıdım”



Evinin kapılarını ilk kez HTV için açan Semiramis Pekkan, hayat prensibini “Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma” ilkesiyle açıkladı. Kariyerinin zirvesindeyken her şeyi bırakarak Ercüment Karacan’la evlenmesinin nedenini aşk olarak açıklayan Pekkan, bu kararı kendisinin aldığını ve bu kararından hiç pişmanlık duymadığını söyledi. Londra’da iken eşinin teşvikiyle moda dünyasına adım attığını belirten Semiramis Pekkan, moda devleri Gianni Versace ve Gianfranco Ferre ile çalıştığını ifade etti. Pekkan, moda dünyasında önemli işler yaptığını, Versace ve Ferre’yi İtalya'nın dışına taşıdığını, bu markaların Avrupa’daki ilk dükkanlarını kendisinin açtığını belirtti.



“Evliliklerimde Şansım Akıllı İnsanlarla Birlikte Olmam”    



Programda Oya Germen’in sorularını yanıtlayan Semiramis Pekkan, yaptığı evlilikler için şunları söyledi: “Evliliklerimde şansım, akıllı insanlarla birlikte olmam. Kadının güzel olması evliliğin devamı için yeterli değil. Bu nedenle akıllı erkek, hayatını güzelleştirecek kadınla evlenir. Evliliklerin ya da ilişkilerin uzun sürmesinde üç nokta çok önemli... Bunlar ilk andaki etkileşim, entelektüel açıdan anlaşma ve iyi arkadaş olabilmek.”



“Çok Yakın Bir Dostumla İki Yıl Görüşmedim”



Hayatının en önemli ve acı olayının oğlu Emir’i kaybetmesi olduğunu söyleyen Semiramis Pekkan, bu acıyla nasıl başa çıktığını da anlattı. Pekkan, “Yaşadığım evlat acısı unutulacak bir şey değil. Ama bu acıyla başa çıkmak için bir yol bulmak gerekiyor. Hayat devam ediyor ve insan kendini iyileştirmenin bir yolunu bulmalı. O zaman bir dostum “Zaman her şeyi halleder” dedi. Bunu anlayamadım ve bunu söyleyen dostumla iki yıl görüşmedim. Ama sonra anladım ki zaman birçok şeyi hafifletiyor. Tabii bu süre içinde bilinçlenmesini bilirsen…” diye konuştu.



“Türkiye’de Toplumsal Bilinç Yeterli Düzeyde Değil”



Kamuoyunda hayırseverliliğiyle bilinen Semiramis Pekkan, bu konuda Türkiye’de hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 35 yıl Londra’da yaşadığını ve burada insanların başka insanlara ufak da olsa yardım etmek için elinden geleni yaptığını belirten Pekkan, Türkiye’de bu konuda toplumsal bilincin yeterince gelişmediğini vurguladı. 

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na destek olmak için yaptığı çalışmalar sırasında çok şaşırdığını ve zengin insanların bile derneğe yardımcı olmadığını ifade eden Pekkan, kadına şiddet konusunda da hükümetin daha sıkı önlemler almasını istedi. Pekkan, kadına uygulanan şiddetin sadece kadının hayatını etkilemediğini, çocuğun ve ailenin de bu şiddetten olumsuz etkilendiğini söyledi.



“Tatlıyı Hayatımdan Çıkardım”



Programda güzellik sırlarını da paylaşan Semiramis Pekkan, spor yapmaya her zaman dikkat ettiğini ve sağlıklı bir hayat için sporsuz bir hayat düşünemediğini ifade etti. Az yemek yediğini ancak her tür besini tüketmeye özen gösterdiğini belirten Pekkan, tatlıyı ise hayatından tamamen çıkardığını sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin