Oy Birliği Platformu'ndan seçim tarihinde bir ilk: Yapay zeka asistanı seçmenlere eğitim verecek!

Seçmen iradesinin sandığa tam ve eksiksiz yansıması için bir araya gelen gönüllülerin oluşturduğu Oy Birliği Platformu seçim tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Geçersiz oy sayısının seçimleri etkilememesi için yapay zeka asistanı geliştirildi. Geliştirilen yapay zekâ asistanı seçimler için seçmen ve müşahit eğitimi vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Oy Birliği Platformu'ndan seçim tarihinde bir ilk: Yapay zeka asistanı seçmenlere eğitim verecek!

Türkiye’de düzenlenen son üç seçimde yaklaşık 4,3 milyon oyun geçersiz sayıldığına dikkat çeken Oy Birliği Platformu milli iradenin daha güçlü bir şekilde sandığa yansıması için çalışmalarını sürdürüyor.

GEÇERSİZ OYLAR AZALTILACAK

14 Mayıs’ta gerçekleşecek 2023 seçimleri için yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyan platform, yapay zekayı çalışmalarına dahil ederek seçim tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Yapay zeka asistanı tarafından hazırlanan eğitim videoları ile seçmenlerin daha bilinçli bir şekilde sandığa gitmesi böylece geçersiz oy sayısının azaltılması hedefleniyor.

Oy Birliği Platformu’nun sosyal medya kanallarında da yayınlanan eğitim videolarında yapay zeka asistanı; sandığa gidecek seçmenlere ve sandık güvenliğini sağlayacak müşahitlere seslenerek güçlü bir milli irade için dikkat edilmesi gereken noktaların altını çiziyor.

GÖNÜLLÜLER MÜŞAHİT OLABİLECEK

 “Oy Birliği” Platformu’nun sözcüsü Ömer Şahan, “Bu seçim demokrasi tarihimizin en önemli, kilometre taşı olacak seçimlerinden biri. Böylesi önemli, tarihi bir seçim için sandık güvenliği ve seçmen iradesinin korunması için sorumluluk alan bir sivil inisiyatif oluşturduk. Platformumuza başvuran gönüllülere vereceğimiz seçim hukuku ve etkili iletişim derslerinin ardından, gönüllerimizi secim günü sandıklarda müşahit olarak görevlendirmeyi planlıyoruz ” dedi. 

Ülkemizdeki katılımcı demokrasi anlayışının yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Şahan, şunları söyledi: “Demokrasinin zorunlu unsuru olan seçimlerde temsilin gerçek anlamda sağlanabilmesi adına, seçimin öncesi, devamı ve sonrasına yönelik faaliyetlerimiz olacak. Sandık başındaki tüm süreçlerin şeffaf ve tarafsız bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmasını amaçlıyoruz. 14 Mayıs seçimleri bizi bir araya getiren en önemli faktör ancak çalışmalarımız bu tarih ile sınırlı olmayacak. Buradan başlayıp bundan sonraki seçimlere de büyüyerek gidecek bir platform oluşturmayı hedefledik.”

Yapay zeka ile oluşturulan eğitim videosunu izlemek için

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin