'Oxford'da okuyorum' yalanıyla İngiliz basınında

Hatay'da kendi halinde çiçek satan bir anne ve Oxford Üniversitesi'nde okuduğunu söyleyip gizli bir hayat yaşayan kızının hikayesi, dünya çapında yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
'Oxford'da okuyorum' yalanıyla İngiliz basınında

Hikayesi önce Türkiye'ye yayıldı, ardından dünyaya ulaştı. Hatay'dan Oxford Üniversitesi'ne uzanan inanılmaz 'hikaye', İngiliz basınının sayfalarını süsledi. Hatay'da kendi halinde çiçek satan bir anne ve Oxford Üniversitesi'nde okuduğunu söyleyip gizli bir hayat yaşayan kızının hikayesi, dünya çapında yankı buldu. Antakya sakinlerinden 57 yaşındaki Gülseren Bozkurt'un mezarlık önünde çiçek satarak üniversitede okuyan kızına destek verdiği haberleri medyada yayıldı.

25 yaşındaki Merve Bozkurt, annesine İngiltere'nin dünyaca ünlü üniversitesi Oxford'da tıp okuduğunu söylemişti ve beşinci sınıfa gidiyordu. Genç kız, bir adım daha ileri giderek annesiyle birlikte röportaj ve poz verdi. Haber neredeyse Türkiye'deki tüm medya organlarında kullanıldı, sosyal medyada yayıldı. Ancak gerçeğin ortaya çıkması uzun sürmedi, Oxford Üniveritesi'nin önünden geçmeyen Merve Bozkurt'un pasaportu bile yoktu. Genç kız İstanbul'da bir emlakçıda çalışıyordu ve hiç yurt dışına çıkmamıştı.

'Oxford'da okuyorum' yalanıyla İngiliz basınında

Milliyet.com.tr'nin haberine göre her ay annesinden üniversite eğitimini gerekçe göstererek para alan Merve Bozkurt'un hikayesi, İngiliz medyasının dikkatinden kaçmadı. 'Nasıl yapabildi?' başlıkları atılırken, genç kadın 'sinsi' olarak tanımlandı. Merve Bozkurt'un yıllarca gizli bir hayat sürdüğünü belirten medya, genç kadının "Çok kötü hissediyorum, çünkü annemi üzdüm. Bir hikaye uydurdum. Herkes bu hikayeye inandı, ben de" dediğini aktarıyor. Anne Gülseren Bozkurt'un kurduğu cümleler de yine İngiliz medyasında yer buldu. Anne, "Her kadının çalışmasını ve ayakları üstünde durmasını istiyorum. Çalışmak ayıp değil, elin iş tutarken çalışmamak ayıp. İşimi seviyorum" diye konuştu.

Etiketler hatay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin