Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara depremi çıkışı: İstanbul depreminin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Medyatava TV Youtube Kanalı'na konuk oldu. Korkutan Marmara depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ercan, "Bu deprem sadece İstanbul depremi değil. Yalova ve İstanbul arası bir yerde olması bekleniyor. Çevresini de etkileyecek, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ da yıkıcı etkilere maruz kalacak bu nedenle bu deprem içi Kuzey Marmara depremi diyebiliriz." ifadelerini kullandı. Ercan aynı zamanda deprem için beklenen tarih ve büyüklüğü de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara depremi çıkışı: İstanbul depreminin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı

Medyatava TV Youtube Kanalı'na konuk olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, uzun süredir uyarılar yapılan ve beklenen Marmara depremi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Beklenen depremin büyüklüğü ve zamanı hakkında tahminlerini paylaştı. 

Beklenen bu depremin yalnızca İstanbul depremi olmadığının altını çizen Ercan, "Bu deprem Gölcük'te olduğu gibi şehrin merkezinde olmayacak. Yalova ve İstanbul arası bir yerde olacağını tahmin ediyoruz. Yalova'ya 45 km İstanbul'a ise 25 km mesafede meydana gelecek. Yıkıcı etkisine ise Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ da maruz kalacak. Bu nedenle bu deprem için Kuzey Marmara depremi demek daha doğru olur.

"İstanbul için çanlar 2035'te çalacak!"

Depremin tahmini zamanı ve büyüklüğü hakkında ise yer ve zamanın kesin olarak bilinmesinin zor olduğunu, yaklaşık tarih ve büyüklük verilebileceğinin altını çizdi. Ercan sözlerine, "İstanbul depremi yaklaşık 2045 yılında meydana gelecek. Tarihlerde hata payı 5 ile 10 yıl arası değişkenlik gösterebilir. Beklenen ortalama büyüklük 6.2 ile 7.2 arası olacak. Bu tabloda İstanbul için çanlar 2035'ten sonra çalmaya başlayacak." şeklinde devam etti. 

İŞTE ERCAN'IN AÇIKLAMLARI

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin