Otomotiv sektöründe kritik dönem. İşte araç satışlarının yavaşlama nedeni. Kredi krizi otomotiv sektörünü vurdu

Temmuz ayında 52 bin 206 adet otomobil ve hafif ticari satışı gerçekleşti. Satışlarda yıllık bazda yüzde 9,1 artış yaşansa da, beklentilerin altında kaldı. Uzmanlar araç satışlarının yavaşlama nedenlerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv sektöründe kritik dönem. İşte araç satışlarının yavaşlama nedeni. Kredi krizi otomotiv sektörünü vurdu

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, otomotivde temmuz ayı satışlarının beklentilerin oldukça altında kaldığını vurguladı. Bozkurt, satışların hız kesmesine gerekçe olarak, araç bulunurluk sorunu, ÖTV indirim söylentileri ve krediye erişim zorluklarını gösterdi.

DOLANDIRICILIK UYARISI

Online alışveriş sitelerine kayıt yaptıran dolandırıcılar, siteye sahte ilanları düşük fiyatlarla ekliyor. Söz konusu ilanlarda da çoğunlukla başka araçlara ait fotoğraflar ve bilgiler kullanılıyor. İlana kanan alıcı ise numarayı arayarak, araçla ilgili bilgi alıyor. Bu sırada dolandırıcı, başka alıcıların da araçla ilgilendiğini söyleyerek, bir miktar kapora karşılığında ilanı yayından kaldırabileceğini söylüyor. Kaporayı alan dolandırıcı ortadan kaybolurken, kandırıldığını anlayan vatandaş ise soluğu savcılıkta alıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin