Otomobil reklamlarında frene basıldı

Otomotiv firmalarının yayınladıkları reklamlar geçen yıla göre azaldı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil reklamlarında frene basıldı

Türk otomobil piyasasında 2013 yılının ilk 2,5 aylık döneminde yaşanan büyümenin, iç pazarda talepleri arttırdığı tespit edilirken, otomotiv firmalarının yayınladıkları reklamların ise geçen yıla göre azaldığı ortaya çıktı.



Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, 1 Ocak – 15 Mart 2013 tarihleri arasında otomotiv sektörünün yazılı ve görsel medyada toplam 23 bin 490 adet reklamı yayınlandığı belirlenirken, 2012 yılı aynı dönemde medyada yayınlanan toplam reklam sayısı ise 29 bin 621 adete ulaştı.



Otomotiv sektörü reklamda önceliği TV’ye veriyor



Interpress’in otomotiv sektörü üzerine yaptığı reklam araştırmasında, sektörün reklam konusunda ilk tercihinin televizyon olduğu ortaya çıkarken, yılbaşından bu yana geçen 2,5 aylık sürede ekranda toplam 21 bin 556 adet reklamının yayınlandığı saptandı. Yazılı basında ise otomotiv sektörünün bin 934 haberi çıkmış durumda.



Medyadaki reklamlarda Ford zirvede



Otomotiv sektörünün yılbaşından bu yana medyada çıkan reklamları üzerine Interpress’in yaptığı incelemede, televizyonda yer alan 17 farklı otomotiv markasının reklamlarında ilk sırada Ford’un bulunduğu, Fiat ve Peugeot ikinci ve üçüncü oldukları belirlendi. Yazılı basında ise 31 farklı otomotiv markasının reklamları yer alırken, Ford yine birinci sırayı alırken, ikinci Opel, üçüncü sırada Hyundai’nin yer aldığı tespit edildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin