Otomobil almak için doğru zaman mı? Merak edilen soruya Emre Özpeynirci cevap verdi

Otomobil yazılarıyla dikkat çeken gazeteci Emre Özpeynirci, merak edilen sorulara MedyaTava TV yayınında yanıt verdi. Otomobil almak için en uygun zaman mı? Fiyatlar düşecek mi? İkinci el otomobil fiyatları daha da düşer mi? İşte Emre Özpeynirci'nin cevapları....

Google Haberlere Abone ol
Otomobil almak için doğru zaman mı? Merak edilen soruya Emre Özpeynirci cevap verdi

Otomobil yazılarıyla dikkat çeken gazeteci Emre Özpeynirci 2024 yılında araba fiyatlarının düşeceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını MedyaTava TV ‘de katıldığı yayında anlattı. Orta sınıf müşterinin azaldığını ve dünyada zengin sayısı atarken buna bağlı olarak premium yani lüks otomobil segmentinde hem ciddi bir büyüme hem de marka sayısında artış olduğunu söyleyen Özpeynirci, Türkiye’de otomobil alabilecek olan kişi sayısının %40 düştüğünü belirtti.

Türkiye otomobil piyasasının tarihinde ilk kez bu kadar yüksek fiyatlar içerdiğini, ilk kez kredilere ulaşmanın yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Özpeynirci, bunun nedeninin hükümetin kredi kullandırmak istememesinden kaynaklandığını, vergilerin de ilk kez bu kadar yüksek olduğunu söyledi.

OTOMOBİL YATIRIM ARACI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bu olumsuzluklara rağmen ilk defa otomobil satışının en yüksek seviyeye ulaştığını ve yıl sonunda  1 milyonun üzerinde satışın gerçekleşmiş olacağını  söyleyen Emre Özpeynirci, enflasyon ve kur artışlarının buna neden olduğunu, vatandaşın otomobili bir yatırım aracı olarak gördüğünü açıkladı.

Fiyatların çok yükseldiğini ve araç almak isteyenler için bugünün en iyi zaman olduğunu, fiyatların kur artışları nedeniyle düşmeyeceğini vurguladı.

Özellikle fiyatların düşeceğini anlatan firmalara inanmamak gerektiğini, kampanyaların stok araç bulunduran birkaç markada olabileceğini bu nedenle kargaşalar yaşanmadan araç alımlarının yapılması gerektiğini anlatan Emre Özpeynirci; ikinci el araç piyasasında da fazla değişkenlik olmayacağını ve alımların şimdi yapılmasının, satışlar için de yeni yılı beklemenin mantıklı olacağının altını çizdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin