Otomobil alacaklara müjde geldi. AK Parti tarafından hazırlanan torba düzenlemede ÖTV indirimi için düğmeye basıldı

Yılbaşından önce Meclis'e sunulması beklenen torba düzenlemede otomobillerde ÖTV indirimine gidilmesi için düğmeye basıldı. AK Parti tarafından hazırlanan ve sıfır otomobiller için düzenleme içermesi beklenen torba yasa teklifinde neler var?

Google Haberlere Abone ol
Otomobil alacaklara müjde geldi. AK Parti tarafından hazırlanan torba düzenlemede ÖTV indirimi için düğmeye basıldı

Dolar kuru ve alım gücündeki düşüş nedeniye neredeyse durma noktasına gelen otomotiv piyasasını hareketlendirecek adım atılıyor. 

tv100'de yer alan habere göre AK Parti tarafından hazırlanan ve yılbaşından önce Meclis'e sunulması beklenen torba yasa düzenlemesinde otomobiller için ÖTV indirimi geliyor. Sıfır otomobiller için uygulanması planlanan ÖTV indirimiyle matrah limitleri yeniden düzenlenecek.

EYT DÜZENLEMESİ DE BEKLENİYOR

AK Parti tarafından hazırlanan torba yasada yer alan çalışmaya göre, sıfır otomobiller için uygulanan matrah limiti yeniden düzenlenerek düşük oranlarda vergilendirilecek. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer alacağı torba yasanın, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin