Otomobil alacaklara müjde! 2 yıl sonra ilk kez: İkinci el otomobilde sevindiren haber. Fiyatlar nihayet düşüşe geçti!

İkinci el otomobil piyasasından sevindiren haber geldi. Araç almak isteyenler bu habere çok sevinecek. İkinci el araçlarda fiyatlar düşüşe geçti. İkinci el otomobil satışları, haziranda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azalırken, ağustos ayı ile birlikte fiyatlarda düşüş kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil alacaklara müjde! 2 yıl sonra ilk kez: İkinci el otomobilde sevindiren haber. Fiyatlar nihayet düşüşe geçti!

Tedarik sorunun giderilmeye başlamasıyla otomotiv piyasasında gözlenen yavaşlama, rakamlara da yansıdı.

Ağustos ayı başından bu yana ikinci el otomobil fiyatları ortalama yüzde 3 düştü. Böylece, pandemi koşullarının etkili olduğu Eylül 2021’den bu yana ikinci elde fiyatlar ilk kez düşüş kaydetti. Fiyatlardaki geri çekilmede, sıfır kilometre araçların ikinci elde spekülatif fiyatlarla satışına yönelik caydırıcı önlemlerin de etkil olduğu belirtiliyor.

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın verilerine göre, ikinci el otomobil fiyatları ağustos ayı itibarıyla düşüşe geçti.

Ekonomim'de yer alan habere göre, verilerdeki fiyatlardaki düşüşün nedenleri şöyle özetlendi: “Seçimden bu yana ikinci el satışlarında bir düşüş vardı. Düşüş devam ediyor. Satışlardaki daralma temmuz sonu itibarıyla fiyatlara yansımaya başladı. Bunda birkaç majör neden var. Birincisi; sıfır kilometre araçlarda pandemiden bu yana önemli bir sıkıntı olan bulunurluk sorunu önemli ölçüde azaldı. Sıfır kilometre araç bulamayan ikinci el araca yöneliyor bu da fiyatları artırıyordu. Şimdi insanlar sıfır km araç bulabildikleri için ikinci ele talep biraz düşüyor. Alım gücünün düşmesi de fiyatları aşağı çekiyor. Türkiye’de ilk 6 ayda satılan sıfır otomobil sayısı 430 bin 372 iken satılan 30 yaş ve üstü otomobil sayısı yaklaşık 448 bin.”

 “İKİNCİ ELDE DÜŞÜŞ YAZ BOYUNCA SÜRER”

İkinci otomotiv sektörü temsilcilerinden Otomerkezi CEO’su Muhammed Karakaş, Eylül 2021’den bu yana ikinci el otomobil fi yatlarında ilk kez düşüş olduğunu belirterek, “İkinci el otomobil fi yatlarında ağustosta başlayan düşüşün 15 Eylül’e kadar süreceğini öngörüyoruz. Bu tarihten sonra ise yaz bitiyor, kur da duracak gibi değil. Kur 1-2 lira yukarı kıpırdar. Öyle olunca düşüş durağanlaşır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin