Otistik çocuklarla ilgili açıklamalara Mutlu Tönbekici'den dava

Vatan Gazetesi yazarı Tönbekici, o açıklamaları yapan Fehmi Kaya'yı dava ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Otistik çocuklarla ilgili açıklamalara Mutlu Tönbekici'den dava

A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Her Yöne 80 Dakika programında gazeteci Mutlu Tönbekici, Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Kaya’nın 'ateizm, otizmin bir versiyonudur' sözlerinin kendisini incittiğini ve Kaya hakkında dava açacağını söyledi. Tönbekici bu davanın “Türk adaletinin inançlara mesafe testi” olacağını dile getirdi.



Otistik çocuklara dikkat çekmek için yapılan bir toplantıda, yurtdışında yapılan bazı araştırmaların sonuçlarını aktardığını ve tepki gördüğünü belirten Kaya, programa telefonla bağlanarak, kişisel anlamda otizm ile ateizm arasında bir bağlantı kurmadığını, bu konuda çok boyutlu araştırmalar yapıldığını anlatmak için bu örneği verdiğini söyleyerek, otistik çocuğu olan ailelerden ve ateistlerden özür dileğini açıkladı.

 

Fehmi Bey’in bahsettiği araştırmaları okuduğunu, bunların yorum olduğunu dile getiren Mutlu Tönbekici “Nasıl Fazıl Say’ın sözlerini mahkemeye verdik. Ben de bir çeşit kınama olarak aynı dilekçeyi vermeyi düşünüyorum. Çünkü bu rencide edici bir söylemdir.” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin