Otele bombalı saldırı yapıldı! Afganistan'da otele bombayla saldırı düzenlendi. İçeri girip her yere ateş açılar...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de içinde Çinlilerin de kaldığı bir otele silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Öte yandan Afganistan’a sınırı bulunan Çaman şehrinde sivillere "sebepsiz ve ayrım gözetmeksizin” ateş açtığı belirtilerek, açılan ateş sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Otele bombalı saldırı yapıldı! Afganistan'da otele bombayla saldırı düzenlendi. İçeri girip her yere ateş açılar...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de içinde Çinlilerin de kaldığı bir otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırı, saldırganların etkisiz hale getirilmesiyle son buldu.

Taliban geçici hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kabil'in Şehri Nev bölgesindeki otele düzenlenen saldırının üç saldırganın öldürülmesiyle son bulduğunu söyledi.

Oteldeki yabancı uyrukluların kurtarıldığını ifade eden Mücahid, ayrıca iki yabancı uyruklunun otelin penceresinden atlayarak yaralandığını belirtti.


Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 AFGANİSTAN- PAKİSTAN SINIRI ATEŞ HATTI OLDU: 6 KİŞİ ÖLDÜ 

Pakistan-Afganistan sınırında sivillere ateş açıldı. Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin medya ve halkla ilişkiler kanadı Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, Belucistan eyaletinde yer alan ve Afganistan’a sınırı bulunan Çaman şehrinde sivillere "sebepsiz ve ayrım gözetmeksizin” ateş açtığı belirtilerek, açılan ateş sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırıda, Afgan güçlerinin top ve havan gibi ağır silahlar kullandığına dikkat çekilen açıklamada, "Pakistan Sınır Birlikleri, yersiz saldırganlığa ölçülü şekilde karşılık verdi, ancak bölgedeki masum sivilleri hedef almaktan kaçındı" denildi.

Çaman'da görevli polis memuru Abdullah Ali Kasi yaptığı açıklamada, Pakistan topraklarına Afganistan tarafından havan topu atılmasının ardından ateş edilmeye başlandığını aktardı.

Quetta kentindeki hastanede acil durum ilan edilirken, Belucistan Başbakanı Abdul Quddus Bizenjo olayla ilgili endişelerini dile getirerek,“Umarım federal hükümet bu soruna diplomatik düzeyde acil ve etkili bir çözüm sağlar" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin