Otel olacak mı?

Galatasaray Üniversitesi'ne ilişkin söylentilere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Otel olacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın sonrasında binanın otele dönüştürülmesi endişeleri hakkında açıklama yaptı.



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün Topkapı Sarayı'nın müze mağazasında satışa sunulan Piri Reis Koleksiyonu'nun açılışına katıldı.



Açılış öncesi İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın ile ilgili bilgi alan Bakan Günay, yanan binanın ne olacağı sorularına karşılık "O bina aynen tamamlanacak, yerine yıkılıp beton bir bina yapılamaz" dedi.



Günay,  İstanbul genelinde kullanımda olan tarihi binaların gözden geçirilerek, çağdaş yangın önlemleri alınacağını ifade etti.



Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olayın çok yönlü olarak soruşturulduğunu ve yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini belirtmişti.



Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü ise dün yaptığı yazılı açıklamada eğitim öğretimin kesintiye uğramadan devam edeceği bildirmişti. Bugün 15.00 itibariyle okula öğrenci girişleri başladı. Öğrenciler "GSÜ Yanıyor, GSÜ Uyanıyor" sloganıyla yapılan çağrıya uyarak okulda toplandı.



Öğrencilerin Kültür Bakanlığı'na hitaben başlattığı "GSÜ restore edilerek yeniden okul olarak kullanılsın" kampanyası 3 bin destekçiye ulaştı. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin