Otel fiyatlarına bayram zammı. 9 günlük bayram tatili yalan oldu: Vatandaşlar tatil planı yapmaya koyuldu ama fiyatları görünce bir gece bile otel konaklaması ultra lüks oldu

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. 9 güne çıkarılan bayram tatili öncesi vatandaşlar tatil planı yapmaya niyetlendi ancak otel fiyatlarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Fırlayan dolar kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle oteller fiyatlarına geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 100'ün üzerinde zam yaptı. Bayram tarifesi 9 bin liradan başlıyor 500 bin liraya kadar uzanıyor. Vatandaşın 9 günlük bayram tatili planı yalan oldu.

Google Haberlere Abone ol
Otel fiyatlarına bayram zammı. 9 günlük bayram tatili yalan oldu: Vatandaşlar tatil planı yapmaya koyuldu ama fiyatları görünce bir gece bile otel konaklaması ultra lüks oldu

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. 9 güne çıkarılan bayram tatili öncesi vatandaşlar tatil planı yapmaya niyetlendi ancak otel fiyatlarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Fırlayan dolar kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle oteller fiyatlarına geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 100'ün üzerinde zam yaptı.

Bu yıl Kurban Bayramı tatili yapmak isteyen vatandaşların cebi kelimenin tek anlamıyla alev alacak. Geçtiğimiz yıla nazaran otellerdeki fiyat artışı yüzde 100'ü geçti. Turizm sektörü 9 güne çıkarılan bayram tatilini dört gözle bekliyordu, bazı otellerde doluluk oranı yüzde 100'ü bulurken bir tur yetkilisi Antalya ve Kıbrıs'taki otellerin neredeyse dolduğunu açıkladı. Bodrum'da ise boş oda bulmak neredeyse imkansız.

Kanal D Haber'de yer alan bilgilere göre 9 günlük kurban bayramı tatili öncesi oteller ücretlerini 'güncelledi'. Otel konaklama fiyatları geçtiğimiz yıla göre neredeyse yüzde 100 zamlandı. 

9 günlük tatili değerlendirmek isteyen çocuksuz bir çiftin 8 gece için en az 25 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Çocuklu aileler için ise bayram tatilini otelde geçirmek sadece hayal olarak kaldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin