ÖSYM'den elektronik sınav kararı! Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. Bu sene ilk kez yapılacak

Yılda iki kez basılı olarak gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) hakkında ÖSYM'den çaroıcı bir karar geldi. ÖSYM sınavın bu yıl ilk kez elektronik ortamda da yapılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM'den elektronik sınav kararı! Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. Bu sene ilk kez yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) hakkında açıklama yaptı.

Aygün, "Yılda iki kez basılı olarak gerçekleştirdiğimiz YÖKDİL'i, temel değerlerimizden biri olan sınav süreçlerinde yenilikçi olmak ilkemiz gereği bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2022 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022 e-YÖKDİL), İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, 14 Mayıs 2022'de Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınav cevaplama süresi 180 dakika olacak. Adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Başvurular, 5 Mayıs'a kadar sürecek. Adaylar, başvurularını "https://odeme.osym.gov.tr" internet adresinden yapabilecek.

Sınavda kontenjan, Ankara'da 4 bin, İstanbul'da 432, İzmir'de 84, Adana'da 294 olarak belirlendi.

Etiketler ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin