ÖSYM açıkladı. YKS ek yerleştirme sonuçları belli oldu. 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

ÖSYM, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarının 25 Eylül 2023 Pazartesi itibarıyla açıklandığını duyurdu. Peki 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? İşte YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama linki. 

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM açıkladı. YKS ek yerleştirme sonuçları belli oldu. 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

YÖK Başkanı Özvar, 2023-YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre toplam 71 bin 943 adayın daha üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazandığını duyurdu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilecek.

ÖSYM YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin