Osmantan Erkır: 'Kim Milyoner Olmak İster?' formatını ben getirdim!

'Gerçek' tiyatro oyunu ile yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönen Osmantan Erkır Sedefli Lezzetler’in konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Osmantan Erkır: 'Kim Milyoner Olmak İster?' formatını ben getirdim!

'Gerçektiyatro oyunu ile yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönen Osmantan Erkır, Sedefli Lezzetler’in konuğu oldu. Erkır hem, Levent Tülek, Pelinsu Pir ve Çiçek Dilligil’le birlikte sahneledikleri yeni tiyatro oyununu hem de kendi oyunculuk serüvenini anlattı. İybar da konuğuna Fransız usulü soğan çarbası hazırladı.



HOLLYWOOD’UN GÖZDE YAZARI ZELLER’İN KOMEDİSİ “GERÇEK”



Osmantan Erkır yeni oyun heyecanını şu cümlelerle anlattı: “Ben yıllar sonra yeniden metinli bir oyunda sahnede olacağım. Çok heyecanlıyım. Yakın arkadaşlarım olan kadroyla çalışıyoruz; Levet Tülek, eşi Pelinsu Pir, Çiçek Dilligil. 4 kişilik bir oyun. Sevgili Çiçek (Dilligil) ve ben yönettik oyunumuzu. Bir Fransız komedisi. Çok önemli bir yazarın oyunu. Florian Zeller, genç ve bu dönemde yaşayan bir yazar. Esasında dramatik oyunlar yazıyor, 2 komedisi var, biz de “Gerçek”i seçtik, çok gülüyoruz bu oyuna. Umarım izleyenler de gülecek”.



17 YIL SONRA İLK DEFA TİYATRO SAHNESİNDE!



Osmantan Erkır tiyatro sahnelerinden televizyona dönen oyunculuk kariyeri ile ilgili de “1999 yılı sonuna doğru Türkiye’ye döndüm eğitimim bitti. Biraz çalıştım İngiltere’de. Döndükten sonra Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü tiyatrosuna girdim ve küçücük bir rolüm vardı. 3-4 replikti belki iama o kadar büyük bir okuldu ki benim için. 1 sene boyunca onlarla beraber olma şansını yakaladım ama yıl 2000’di düşünün ve şimdi 2017, yıllar sonra metinli bir oyunla sahnede olacağım.



"İNGİLTERE’DEN “KİM 500 MİLYAR İSTER” FORMATINI BEN GETİRDİM"



Osmantan Erkır, 1999 yılında İngiltere’den Türkiye’ye gelirken şu anda ekranların fenomen yarışması “Kim 500 Milyar İster?” formatını getirdiğini söyledi. Kanalları kapı kapı gezdiğini söyleyen Erkır “Kanal kanal gezdim bu formatı kim ister diye. İlk önce hiçbir kanal istemedi. Sonradan kabul edildi. Ben de o arada Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Tiyatosu’na girdim. Sonrasında televizyona ağırlık verdim, yapımcılık, sunuculuk derken oyunculuk isteğimi bastırdım. Şimdi tekrar sahnelerdeyim.



"İYİ BİR FORMAT GÖRÜNCE GÜZEL BİR KADIN GÖRMÜŞ GİBİ HEYECANLANIRIM"



Sedef İybar, format seçerken nelere dikkat ettiğini sorunca, Osmantan Erkır:  “İyi bir format gördüğüm zaman  benim kalbim küt küt  atar mesela. Çok heyecanlanırım. Hatta daha genç olduğum zamanlarda çok güzel bir kadın görmüş gibi oluyordum. Ama şu an beni o kadar heyecanlandıracak bir format görmüyorum onu da belirteyim” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin