Osman Kavala için sosyal medya kampanyası

Tutuklu iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala için tutukluluğunun 3. yılında sosyal medya kampanyası düzenlendi. Kampanya ile Osman Kavala'ya özgürlük istendi.

Google Haberlere Abone ol
Osman Kavala için sosyal medya kampanyası

Tutuklu iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala için tutukluluğunun 3. yılında sosyal medya kampanyası düzenlendi.

Gezi olaylarını organize ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden ancak “15 Temmuz darbe girişimi” dosyasından tutuklu bulunan Osman Kavala için 'Osman Kavala Kampanya' grubundan bir açıklama yapıldı. Osman Kavala için "Haksız ve hukuksuz bir biçimde bir hücrede tutuluyor" denien açıklama şöyle:

"Osman Kavala 3 yıldır tutuklu! Haksız ve hukuksuz bir biçimde bir hücrede tutuluyor. 36 aydır, onu neden hapsettiklerini bulmaya çalışıyorlar. Farklı farklı kurgularla ondan bir suçlu yaratmayı, türlü suçlarla onu yan yana getirmeyi denediler. Bu koca yalanı, sıradan bir gerçekmiş gibi durmaksızın önümüze sürmekten vazgeçmediler. Ama aradıkları suç bulunamadı, bulunamaz. Biz onun, hayal gücünü zorlayan iddianamelerdeki hiçbir suçla ilişkilendirilemeyeceğini gayet iyi biliyoruz. Ona ve bu toplum için yaptıklarına kefiliz. Osman Kavala’nın ve sevdiklerinin adeta işkenceye maruz bırakıldığı, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının ihlal edildiği, adalet ve insanlık değerlerinin çiğnendiği bu sürece defalarca itiraz ettik, itiraz etmeye de devam ediyoruz. Osman Kavala’nın tutukluğunun 3. yılında 3’er kişilik ses çıkarma gruplarıyla, bir kez daha Osman Kavala’yı serbest bırakın diyoruz. Günün koşulları nedeniyle buluşmanın, bir araya gelmenin zorluğunu da hesaba katarak 3. yıldan hareketle 3’er kişilik ses çıkarma grupları oluşturalım istedik. Her 3 kişilik grup, Osman Kavala’nın tutukluğunun 3. yılında kendi eylemini yaratsın / üretsin / paylaşsın diye düşündük. (Şiddete, kem söze yer yok, gerisi tamamen serbest!) Sizleri, ortaya çıkan tüm eylemleri, yansıtılabilecekleri haliyle, #OsmanKavalayaÖzgürlük hashtag’i ile 1 Kasım 2020 Pazar günü (veya bir iki gün öncesi sonrası) sosyal medyada paylaşmaya davet ediyoruz. Bazılarımız 3 kişilik bir yürüyüş, bazılarımız 3’e bölünmüş bir mektup, bazılarımız 3 nefeste şişirilip havaya bırakılan bir balon hayal ediyor. Bazılarımız bir tepeden 3 avaz yan yana bağırmayı, bazılarımız duvarlara sticker yapıştıracak 3 kişilik bir takımı, bazılarımız sadece yan yana durup fotoğraf çektiren bir üçlüyü hayal ediyor. Bazılarımız 3 kişilik gruplarını kurdu, bazılarımız takımı yeni oluşturuyor. Herkesi, çevresindekilerle, arkadaşlarıyla, tanıdıklarıyla 3 kişilik ses çıkarma grubunu kurmaya ya da var olan bir gruba katılmaya, sesimizi çoğaltmaya davet ediyoruz. Osman Kavala’nın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz!”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin