Oscar'a koşan 'The Revenant' filminde Türk imzası!

Oscar'ın en çok konuşulan filmi "The Revenant - Diriliş"in 33 dakikasında Türkiye'den o ismin imzası var.

Google Haberlere Abone ol
Oscar'a koşan 'The Revenant' filminde Türk imzası!

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Oscar akademi ödülleri bu pazar akşamı sahiplerini buluyor.



Hangi filmlerin ödülü kucaklayacağı merak konusuyken şüphesiz son zamanlarda en çok konuşulan filmlerin başında Leonardo DiCaprio'nun başrolde yer aldığı Alejandro González Iñárritu imzalı "The Revenant - Diriliş" filmi geliyor.



Geçen yıl Birdman filmiyle Oscar'da büyük başarı yakalayan Iñárritu'ya yine ödül verilir mi sorusu sinema eleştirmenlerin kafasını kurcalasa da film gerek Leonardo DiCaprio'nun oyunculuğuyla gerek görselliğiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.



Türkiye'de de vizyona giren film en çok "ayı sahnesi" olarak anılan, ayının Leonardo DiCaprio'ya saldırdığı sahne ve savaş sahneleriyle dikkat çekiyor.



THE REVERANT FİLMİNDE TÜRK İMZASI

Oscar'a koşan 'The Revenant' filminde Türk imzası!CNNTürk'te yer alan habere göre, Afiş kültür sanat programı ekibi, filmin arka planında yer alan isimleri araştırdı.



Bu isimlerden biri, daha önce Harry Potter, Avengers, Cloud Atlas ve Games of Thrones gibi birçok film ve dizinin görsel efektlerini yapan, İstanbul'un yanı sıra ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya'da da ofisleri bulunan Gradient FX şirketinin Türk patronu Olçun Tan çıktı.



Afiş, Tan'a "The Revenant" filminin 33 dakikasındaki sihirli dokunuşları sordu; Tan, merak edilen ayı sahnesinin görsel efektinde imzası bulunmasa da arka planında yaşananları anlattı.



Olçun Tan, Oscar'ın galibi olarak "The Revenant" filmine kesin gözüyle bakıyor.



Oscar ödülleri 28 Şubat Pazar akşamı sahiplerini bulacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin