Oscar'a aday olamadı ama müzikleriyle adından söz ettirdi!

'Kelebeğin Rüyası', film müzikleriyle 2013'ün en iyi 25 soundtrack'i arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Oscar'a aday olamadı ama müzikleriyle adından söz ettirdi!

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı 'Kelebeğin Rüyası' filmi, Oscar adaylığından eli boş dönse de müzikleriyle adından bahsettirdi. Müziklerini ünlü Türkiyeli müzisyen Rahman Altın'ın bestelediği 'Kelebeğin Rüyası' 2013'ün en iyi soundtrack albümüne sahip filmleri arasında gösterildi. 



Başta ABD olmak üzere İspanya, İtalya, İngiltere ve Yunanistan gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde yazar ve sinema eleştirmenlerinin seçimiyle albüm, 2013'ün en iyi 25 soundtrack'i arasına girdi. Her ülkeden sinema ve film müziği eleştirmenlerinin belirlediği listede Altın, favoriler arasında yer alıyor. Örneğin ABD'de ilk sırada yer alan sanatçı, İngiltere'de sekizinci, İtalya'da üçüncü sırada gösteriliyor. 



ERDOĞAN'LA 6 HAFTA... 



II. Dünya Savaşı yıllarında Zonguldak'ta yaşayan ve verem oldukları için genç yaşta hayata veda eden şairler Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatını anlatan film, geçtiğimiz yıl içinde iki kere vizyona girmiş ve 2.1 milyon izleyici toplamıştı. Altın'ın müzikleri nasıl bestelediğini anlattığı kısa belgesel de büyük ilgi gördü. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin