'Oscar Şöleni' Türkiye'de hangi kanalda yayınlanacak?

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olan Oscar’ı kazanmış ve aday olmuş 105 farklı film izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
'Oscar Şöleni' Türkiye'de hangi kanalda yayınlanacak?

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olan Oscar'ı kazanmış ya da aday olmuş 105 farklı filmin yayınlanacağı Moviemax Oscars, 14 Şubat – 3 Mart arasında Digiturk platformunda 1 numaralı kanalda yayında olacak.



Digiturk açıklamasına göre, Akademi'nin yalnızca dünyanın sayılı platformlarına verdiği izinle, Türkiye'de ilk defa Digiturk'te yayın yapacak Moviemax Oscars kanalı, Oscar kazanmış 105 filmi ekrana getirecek.



HD kalitesiyle yayın yapacak olan Moviemax Oscars'da 14 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında toplamda 415 Oscar adaylığı olan ve 110 dalda Oscar kazanmış 105 film ekrana gelecek.



14 Şubat Cuma günü saat 6.00'da yayın yapmaya başlayacak olan Moviemax Oscars, izleyicilere 17 gün boyunca sinema şöleni sunacak. Aralarında geçtiğimiz yıl ana dallarda Oscar alan filmlerin de yer aldığı, Oscar'lı ve Oscar'a aday gösterilmiş 105 yapım, Digiturk HD yayın kalitesi ile yalnızca Moviemax Oscars'ta izleyici ile buluşacak.



17 gün süreyle yayında olacak Moviemax Oscars'ta ekrana gelecek filmler arasında: Ben Affleck'in yönetip, başrolünde oynadığı ve En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında Oscar'ı kucaklayan Argo, dört dalda Oscar'a layık görülen Life of Pi (Pi'nin Yaşamı), Jennifer Lawrence'ın performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandığı Silver Linings Playbook (Umut Işığım), En İyi Animasyon dalında aday gösterilen Brave (Cesur)  ve usta oyuncu Daniel Day-Lewis'e üçüncü kez En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandıran Lincoln gibi yapımlar yer alıyor. Bunların yanı sıra Oscar tarihinin klasiklerini de izleyici ile buluşturacak Moviemax Oscars'ta It's a Wonderful Life (Şahane Hayat), Taxi Driver (Taksi Şoförü), Gandhi, Driving Miss Daisy (Bayan Daisy ve Şoförü) gibi sinema tarihine damga vurmuş filmler de yer alıyor.



Moviemax Oscars, 2 Mart'ı 3 Mart'a bağlayan Pazar gecesi saat 3.30'da Ellen DeGeneres'ın sunumuyla Los Angeles Dolby Theatre'da gerçekleşecek olan 86'ncı Akademi Ödül Töreni'ni canlı yayınla Digiturk izleyicilerine aktaracak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin