Oscar ödüllü oyuncu Jane Fonda kötü haberi duyurdu. Ünlü oyuncu kansere yakalandığını açıkladı

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu ve iklim aktivisti Jane Fonda, kahreden haberi duyurdu. Ünlü oyuncu lenfoma hastalığına yakalandığını duyurdu. Fonda, kemoterapi tedavisi gördüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Oscar ödüllü oyuncu Jane Fonda kötü haberi duyurdu. Ünlü oyuncu kansere yakalandığını açıkladı

84 yaşındaki Oscar ödüllü ABD'li oyuncu ve iklim aktivisti Jane Fonda, Instagram hesabından lenfoma hastalığına yakalandığını duyurdu. Fonda, kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı.

Altı aylık kemoterapi süreci geçireceğini belirten ve bu süreçte de iklim değişikliği ile mücadelesine devam edeceğini açıklayan Fonda, “İnsanlık tarihinin en önemli zamanını yaşıyoruz çünkü şu anda yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız nasıl bir geleceğin olacağını belirleyecek ve kanserin beni elimden gelen her şeyi yapmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğim" dedi.

Fonda’nın duyurduğu hodgkin dışı lenfoma (HDL), lenfatik sisteme saldırıyor. Hastalığın birkaç farklı türü bulunuyor. Her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen, 60 yaşın üzerindeki kişilerde daha yaygın olarak görülüyor.

Fonda, hastalığını tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu da belirtti. Fonda'ya daha önce cilt kanseri teşhisi de konulmuştu.

Fonda’nın son olarak rol aldığı, Netflix sitcom’u Grace ve Frankie’nin dizi finali nisan ayında yayınlandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin