Oscar adayı Mustang'ın yönetmeni konuştu: 'Türkiye filmi sahiplenmedi'

Fransa'nın yabancı dilde Oscar adayı gösterdiği 'Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Oscar adayı Mustang'ın yönetmeni konuştu: 'Türkiye filmi sahiplenmedi'

Fransa'nın yabancı dilde Oscar adayı gösterdiği 'Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin bir Karadeniz kasabasında maruz kaldıkları toplumsal baskıya karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatan filmine gelen tepkilerle ilgili, "Birazcık daha sahiplenilmeyi umardım. Bir dolu gazeteciden destek geldi ama bir dolu insandan da saldırgan tepkiler gördüm" dedi.



İlk olarak Cannes Film Festivali’nde dikkatleri üzerine çeken, ardından gittiği tüm festivallerde ödüle layık görülen, son olarak da Fransa’nın en iyi yabancı film dalında Oscar adayı gösterdiği ‘Mustang’, Türkiye’de geçen hafta vizyona girdi.



Yönetmen Gamze Ergüven, "Çok fazla ötekileştirmemiz var. Seyirci, senaryonun şurasını beğenmedim diyeceğine “Bu kız Türk değildir”den başlıyor. Ötekileştirmeyle başlıyor. Biz iyi haberiz açıkçası Türkiye’de çok üzülecek, kızılacak durum var ve biz gerçekten iyi bir şey yaptık. Birazcık daha sahiplenilmeyi umardım. Atilla Dorsay’dan, Ayşe Arman’dan ve bir dolu gazeteciden destek geldi ama bir dolu insandan da saldırgan tepkiler gördüm. Bunlar bana entelektüelliktense belden aşağı bir saldırı gibi geliyor." açıklamasını yaptı.



Röportajın tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin