Orwell Ödülü'nün adayları açıklandı

Politik yazın dalında Britanya’nın en önemli ödülü kabul edilen Orwell Ödülü’nün adayları açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Orwell Ödülü'nün adayları açıklandı



George Orwell adına verilen ve Britanya’nın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olarak kabul edilen Orwell Ödülü’nün adayları açıklandı. Sue MacGregor, Robert McCrum ve Trevor Phillips’ten oluşan seçici kurul, ödüle başvuran 235 kitap arasından altı ödülü kısa liste için seçti.

 

 

Margaret Thatcher’ın biyografisini kaleme alan Charles Moore, This Boy adlı kitabında yetiştiği dönemi anlatan Alan Johnson, kitlesel göçlerin Britanya’ya “zarar verdiğini” öne sürdüğü kitabıyla epey tartışa çıkaran David Goodhart, Gaiutra Bahadur, Frank Dikötter ve James Fergusson ödüle aday gösterildi. Kazanan, aynı zamanda üç bin sterlin tutarındaki para ödülünün de sahibi olacak. 

 

 

Orwell Ödülü, Georger Orwell’in “siyasî metni, sanat eserine dönüştürme” görüşüne paralellik gösteren eserlere veriliyor. Ödül, uzun listesine muhafazakâr yazarları da eklediği için eleştirilmişti. Ödülün direktörü ve tarihçi Jean Seaton, “İnsanlar kaç kere ‘Orwell mezarında ters döndü’ dediler, ben bile ipin ucunu kaçırdım artık” dedi. Ödülün kazananı, 21 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek törenle açıklanacak.

 

Thatcher biyografisi de aday

 

» Coolie Woman, Gaiutra Bahadur 

» The Tragedy of Liberation, Frank Dikötter 

» The World’s Most Dangerous Place, James Fergusson 

» The British Dream, David Goodhart 

» This Boy, Alan Johnson 

» Margaret Thatcher: The Authorised Biography, Charles Moore

 

 

TELEGRAPH

 


Etiketler ödül politik britanya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin