Orhan Pamuk'tan yeni kitap!

Pamuk'un yeni kitabı 'Hatıraların Masumiyeti' raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Pamuk'tan yeni kitap!

Orhan Pamuk'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı "Hatıraların Masumiyeti" bir film kitabı. Kitap, Pamuk'un bu film için yazdığı metinleri, konuşmaları ve filmden seçilmiş kareleri içeriyor.



2012 yılında İngiliz yönetmen Grant Gee ile Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi, İstanbul ve Pamuk'un dünyasını kapsayan bir belgesel için çalışmaya karar verdiler. Sonuçta ortaya 72. Venedik Film Festivali'nde eleştirmenlerin yoğun övgüsüyle karşılanan bir belgesel film "Hatıraların Masumiyeti" çıktı.



Türkiye'de bugün gösterime giren "Hatıraların Masumiyeti" İngiltere ve başka Avrupa ülkelerinde de sinemalarda gösteriliyor. Pamuk bu film için romandaki bir kahramanı geliştirdi.



Orhan Pamuk, filmde Masumiyet Müzesi romanındaki Kemal ile Füsun'un aşk hikâyesine Füsun'un arkadaşı Ayla'nın gözünden yeniden bakan bölümler eklemişti.



Pamuk, bu filmden yola çıkarak hazırladığı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Hatıraların Masumiyeti kitabına senaryonun yanı sıra, yazar ve arkadaşı Emre Ayvaz'ın film için kendisiyle gerçekleştirdiği söyleşinin "Roman, Müze, Film" adlı özgün bir anlatıya dönüştürdüğü metnini de ekledi. Kitapta ayrıca Orhan Pamuk'un ve Grant Gee'nin (filmden) seçtiği görüntüler de yer alıyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin