Orhan Pamuk: Türkiye’yi kaybetmek istemiyorum

Nobel ödüllü yazar New York'ta yaşadığı için Türkçeyi özlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Pamuk: Türkiye’yi kaybetmek istemiyorum

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Columbia Üniversitesi'nde ders vermesi nedeniyle New York'ta yaşadığını hatırlatarak, Türkçeyi özlediğini ve Türkiye’yi kaybetmek istemediğini söyledi.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye'deki durum ve Türkçe özlemine ilişkin duygularını paylaştı.



'Roman, tek Türkçe konuştuğum mekan oluyor'



Rus basınına konuşan Pamuk duygularını şöyle ifade etti:



"Bazen New York'ta kendimi yalnız hissediyorum. Eğer eşim Türkiye'de ise, bu durumda ben 10 gün kimseyle Türkçe konuşmuyorum. Ve bu durumda roman, tek Türkçe konuştuğum mekan oluyor. Ama ben üzülmüyorum, eşimle telefonla konuşabiliyorum."



'Türkçe konuşan bir ülkede yaşamak istiyorum'



Yurtdışında yaşamayı düşünüp düşünmediği üzerine konuşan Pamuk, "Bazen bana, 'Türkiye'de bu kadar gergin bir siyasi durum var. New York'a taşınmak gibi bir niyetiniz var mı?' diye soruyorlar. Ama ben insanların Türkçe konuştuğu ülkede yaşamak istiyorum. Ben Türkiye'yi kaybetmek istemiyorum. Bu benim için önemli. Akademi dergiler için bir kaç kez İngiliz dilinde makaleler yazdım. Ama yok, ben Türkçeyi özlüyorum" diye konuştu.



'Dostlarımı Boğaz'a götürüyorum'



Muhabirin "İstanbul'da en sevdiğiniz mekan neresi?" sorusunu Pamuk şöyle yanıtladı: "Öğrencilerim de bana aynı soruyu veriyor (gülüyor). Ben onlara kızarak, 'Ben sizin için turistmiyim? Ben profesörüm!' diyorum. Tüm dostlarımı Boğaz'a götürüyorum. Yerel restoranlarda oturmak ve tekneyle gezmek, işte bu mekanlarda İstanbul ortamının ne olduğunu anlayabilirsiniz." (SPUTNIK)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin