Orhan Pamuk 'Man Booker Ödülü' final listesine adını yazdırdı

Orhan Pamuk’un ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ adlı romanı prestijli Man Booker ödülü sıralamasında ilk altıya girdi.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Pamuk 'Man Booker Ödülü' final listesine adını yazdırdı

Orhan Pamuk, ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ kitabıyla dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden Uluslararası Man Booker Ödülü’nde kısa listeye kaldı.



Altı kitabın yer aldığı liste, 13 kitaplık uzun listeden seçildi. Uzun liste ise 155 yazar ve kitabından seçilmişti.



Listede Pamuk’un yanı sıra ‘Napoli Romanları’ serisiyle İtalyan yazar Elena Ferrante, Çinli muhalif yazar Yan Lianke, Angolalı yazar José Eduardo Agualusa, Avusturalyalı yazar Robert Seethaler ve Güney Koreli Han Kang bulunuyor.



‘Keyif verici’ kısa liste



Man Booker jüri başkanı Boyd Tonkin, listeyi ‘keyif verici’ diye niteleyerek ilgili şu yorumu yaptı: “Seçimimiz çevirisi en iyi yapılmış kitapların yalnızca bizim dünyamızın değil aynı zamanda kurgu sanatının sınırlarını aştığını da gösteriyor. Bütün okurların kısa listenin keyfi ve heyecanını bizimle paylaşacağını umuyoruz.”



Kazanan, 16 Mayıs’ta açıklanacak



Ödülü kazanan kitap ve çevirmen 16 Mayıs’ta açıklanacak.  Ödülü kazanan yazarın alacağı 50 bin poundluk ödül, yazar ve kitabın çevirmeni arasında eşit olarak paylaştırılacak.



Man Booker Ödülü nedir?



Man Booker Ödülü, Nobel Edebiyat Ödülü’yle birlikte en prestijli edebiyat ödüllerinden biri. Daha önce yalnızca İngilizce olarak kaleme alınan eserlere verilen ödül, 2005 yılından itibaren ‘Uluslararası Man Booker Ödülü’ adı altında İngilizce’den farklı dillerde yazılan eserler için de verilmeye başlandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin