Orhan Aydın'ın gözaltına alınma sebebi Esra Elönü çıktı

Tiyatro sanatçısı Aydın, Urla'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Aydın'ın gözaltına alınma sebebi Esra Elönü çıktı

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, gece yarısı attığı bir tweetle İzmir Urla'da gözaltına alındığını duyurdu. Saatler sonra serbest bırakılan Aydın, gözaltına alınma sebebini açıkladı.



Kertenkele, Fatih, Ustura Kemal ve Adanalı gibi dizilerde de rol alan 71 yaşındaki usta sanatçı Orhan Aydın, gece yarısı attığı bir tweetle çok konuşulanlar arasına girdi. Bir festival için İzmir'in Urla ilçesine giden Aydın, kaldığı otelin karşısında bir mekanda otururken gözaltına alındığını paylaştı.



Orhan Aydın, o anları twitter hesabından, "Şu an Urla'da emniyet tarafından 'hakkınızda dosya var' denilerek gözaltına alındım" sözleriyle dile getirdi.



Orhan Aydın'ın hakkında, İstanbul Gaziosmanpaşa Savcılığı'nca yürütülen bir hakaret  soruşturması dosyası kapsamında gıyabi tutuklama kararı olduğu öğrenildi. İfadesi alınan Aydın'ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.



Gözaltı sebebi Esra Elönü



İfadesi alınan Aydın'ın, daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Sosyal medya hesabından serbest bırakıldığını paylaşan Aydın, gözaltı sebebinin gazeteci Esra Elönü olduğunu belirtti.



Orhan Aydın, serbest kaldıktan sonra kişisel sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:



"SERBEST BIRAKILDIM.

7.5 saat Karakol ve Savcılık ifadesinin nedeni; Esra Elönü’ye HAKARET. Bir daha yazayım Esra Elönü’ye HAKARET. Gazeteci imiş ve de Yazar imiş! Yanımda durarak, dayanışmalarını ileten tüm insanlığa sevgiyle teşekkür ederim."




SERBEST BIRAKILDIM.



7.5 saat Karakol ve Savcılık ifadesinin nedeni; Esra Elönü’ye HAKARET.

Bir daha yazayım Esra Elönü’ye HAKARET.

Gazeteci imiş ve de Yazar imiş!



Yanımda durarak, dayanışmalarını ileten tüm insanlığa sevgiyle teşekkür ederim.


— orhan aydın (@orhanaydin6) 16 Temmuz 2019


IŞİD tweetine yanıt vermiş



Serbest kaldıktan sonra soL'a açıklamalarda bulunan Aydın, 2016 yılında IŞİD ile ilgili bir paylaşım gördüğünü söyleyerek bu paylaşımın Esra Elönü'ye ait olduğunu belirtti. Aydın, Elönü'nün 'İslam'a göre IŞİD komutanıyla evlenmek geçerlidir' dediği paylaşımı 'Alçalıktır, katilleri övmektir' diye paylaştığını söyledi.



Geçmiş dönemde de tweetleri olay olmuştu



Hakaret soruşturması denilince Orhan Aydın'ın geçmiş dönemde attığı tweetler akıllara geldi. Peki Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş dönemde neler demişti?



Çorlu faciası tweeti



Orhan Aydın, 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazası hakkında, “Çorlu faciasında ölü sayısını mı gizliyorsunuz? Hangi suçun üstünü örter bir insanın toprağa düşmesi?” sorularını sormuştu.



Gözaltına alınan Orhan Aydın serbest bırakıldı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin