Orhan Alkaya: 'Memet Ali'yi sahipsiz zannedenler fena halde yanılır'

T24 haber sitesinde yazan oyuncu Orhan Alkaya, Gezi Parkı eylemleri'nde hedef haline gelen Memet Ali Alabora'yı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Alkaya: 'Memet Ali'yi sahipsiz zannedenler fena halde yanılır'

Orhan Alkaya'nın yazısı şu şekilde:



"...Memet Ali, yüksek adalet duygusunu hiç eksiltmeden, akıllı bir çocuk oldu bir yandan. Karşı çıktığı, direndiği, boyun eğmediği aygıtın zulüm mertebesindeki gücünü iyi süzdü ve iki ayağının üzerine sağlam basmayı da becerdi.



Oyuncular Sendikası, onun bu çok bileşenli kimliğinin en fazla yansıdığı organizasyon oldu. Sendikacılığı, siyasetin/reel politiğin değil, sınıf mücadelesinin temelli bir enstrümanı olarak gördü Memet Ali. Yanında, aynı zihin açıklığında arkadaşları ile, en zor, en kayganlaştırılmış sahada, strateji ve taktikler üzerinden, kaya gibi yumuşak bir mücadele yürüttü, sürdürüyor.



Gezi Parkı direnişi başladığında, yasa tüze tanımaz bir vahşete karşı Memet Ali de tepkisini sakınmadan kamuya yansıttı –ki helal süt emmiş bir adamdan zaten bu beklenirdi.



“Mesele sadece Gezi Parkı değil, sen hâlâ anlamadın mı arkadaş, hadi gel” diye bir tweet attı Memet Ali ve iktidar aygıtının ağzı olanı üzerine saldırdı. Lojistik hizmet sektörünü de, elbette bu aygıtın kaçınılmaz parçası sayıyorum.



Bu tweet’in arkasından başlatılan linç kampanyası, hem iktidar aygıtının zekâ seviyesi ile ilgili kuvvetli veri oluşturdu, hem muktedirin ne kadar korkmakta olduğunu deşifre etti.



Hayatının her ânını, attığı her adımı doğru ve dürüst olmak üzerine kurmuş bu Memet Ali’yi sahipsiz zannedenler, fena halde yanılır. İktidar koltuğunda siyaset eylemeyi, bir aktörün kamera karşısında role bürünmesi zannedenler, oynadıkları tehlikeli oyunda müsamere çapını bile yakalayamadıklarını da elbette bir gün fark eder.



Şimdi üzerimize düşen, bu ilkokulda müsamereye çıkartılmayıp, siyaset esnaflığında tiyatroya araç gözüyle bakanların şerrinden, beher can kardeşimizi korumaktır.



Memet Ali’ye karşı her şeyden evvel “zekâ suçu” işlenmiştir. Bu suçu üzerime alınıyor ve tarihe ihbar ediyorum.



Memet Ali’ye karşı “vicdan suçu” işlenmiştir. Arkadaşımız üzerinden cümlemiz “vicdansızlığa” davet edilmiş bulunuyoruz. Bu ahlâksız davetin cevabını da, bugün göremeyenler için, tarih elbette defterine kaydetmiştir.



Memet Ali’yi karşı bir de “ceza suçu” işlenmiştir ki, elbette bu ülkenin namuslu savcıları er ya da geç ama mutlaka gereğini yapacaktır.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin