Orgazmla ilgili istatistik verdi. Her beş kadından biri orgazm olamıyor. Stres, kaygı, kendini sevmeme başta gelen nedenler...

Ünlü jinekolog Sachin Maiti, her beş kadından birinin orgazm olabildiğini açıkladı. Kariyeri boyunca 50 binin üzerinde hasta eden doktor, kadınların orgazm olamamasının altında yatan nedenleri de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Orgazmla ilgili istatistik verdi. Her beş kadından biri orgazm olamıyor. Stres, kaygı, kendini sevmeme başta gelen nedenler...

Otuz yılı aşkın deneyime bir jinekolog olab Maiti, beş kadından birinin hayatı boyunca orgazm yaşamadığını söyledi.

31 yıllık kariyeri boyunca tahminen 50.000 hastayı tedavi Maiti bu sorunun nedenlerini de söyledi: "Stres, kaygı, geçmiş travma ve hatta toplumsal beklentiler..."

Maiti sözlerine şöyle devam etti: "Zihinsel ve duygusal tıkanıklıklar, bir kadının cinsel deneyimleri üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir."

Maiti, fiziksel koşulların da bir kadının orgazm olup olmaması konusunda oldukça etkili olduğunu söyledi.

Jinekolog ayrıca cinsel tatmin sorunu yaşayan kadınlar için profesyonel yardım almanın çok önemli olduğunu vurguladı.

İşte bazı kadınlarda orgazm yaşamamaya neden olan 10 potansiyel faktör: 

Fiziksel faktörler

Bazı tıbbi durumlar, hormonal dengesizlikler veya ilaçlar kadının orgazma ulaşma yeteneğini etkileyebilir. Diyabet, multipl skleroz veya hormonal bozukluklar gibi durumlar rol oynayabilir.

Psikolojik faktörler

Stres, kaygı, depresyon veya diğer zihinsel sağlık sorunları, rahatlama ve cinsel deneyimlere tam olarak ulaşmayı engelleyerek orgazma ulaşmayı zorlaştırabilir.

İlişki sorunları

İletişim sorunları, çözülmemiş çatışmalar veya partnerle duygusal yakınlık eksikliği, kadının cinsel aktivite sırasında kendini rahat ve bağlı hissetme yeteneğini etkileyebilir.

Beden imajı ve benlik saygısı

Olumsuz beden imajı veya düşük benlik saygısı, güvensizlik duygularına yol açabilir ve cinsel deneyimlerden tam anlamıyla keyif alma yeteneğini engelleyebilir.

Geçmiş travma

Önceki cinsel istismar, saldırı veya travma deneyimleri, kişinin samimi anlarda güvenme ve kendini güvende hissetme yeteneği üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabilir.

Kültürel ve dini etkiler

Seks ve zevkle ilgili toplumsal veya kültürel inançların yanı sıra dini yetiştirilme tarzı da orgazm deneyimleme becerisine müdahale eden zihinsel engeller yaratabilir.

Bilgi eksikliği

Kişinin kendi bedeni ve cinsel anatomisi hakkındaki sınırlı anlayışı, neyin zevkli olduğunu keşfetmeyi zorlaştırabilir.

Performans baskısı

Yatakta "performans sergilemek" veya belirli beklentileri karşılamak konusunda baskı hissetmek kaygıya neden olabilir ve orgazma doğru doğal ilerlemeyi engelleyebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin