Orange, o ülkeden çekiliyor!

Fransız telekomünikasyon şirketi Orange, İsrail pazarından çekileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Orange, o ülkeden çekiliyor!

İsrail'den çekilme kararı ardında siyasi bir neden olmadığı kaydedilen yazılı açıklamada, ''Orange şirketinin hedefi faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda marka değerini sağlamlaştırmak ve güçlendirmektir. Şirket hiçbir şekilde siyasi tartışmalara taraf olmamayı benimsemiştir'' ifadesi kullanıldı.



''Şirketin operatör olarak faaliyet göstermediği ülkelerde tek başına marka varlığını sürdürmek istemediği'' kaydedilen açıklamada, ''Mevcut anlaşmalara saygı göstererek, Orange marka lisansına bu ülkede son verecektir'' denildi.



Fransız ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Batı Şeria'daki politikalarını protesto etmek için Orange şirketine uzun zamandır İsrail pazarından çıkması için baskı yapıyordu.



Fransız devletinin de hissesi bulunan Orange'ın üst düzey yöneticisi (CEO) Stephen Richard, dün Mısır'da düzenlediği basın toplantısında İsrailli operatör "Partner" ile iş birliklerini bitirebileceklerini açıklamıştı.



Bu açıklama İsrail tarafından tepki ile karşılanmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahshon ise yaptığı yazılı açıklamada, Orange CEO'su Richard'dan konuya ilişkin bir açıklama beklediklerini belirtmişti.



İsrail'in Paris Büyükelçisi Yossi Gal'in de bugün Elysee Sarayı ve Ekonomi Bakanlığıyla temasa geçmişti.



İsrail'de 2,84 milyon abonesi olan Partner telekomünikasyon şirketi, pazar payının yüzde 28'ini elinde bulunduruyor. Fransa'nın yüzde 25 hissesine sahip olduğu Orange ise 22 ülkede 150 milyon aboneye hizmet veriyor.



İsrail'de El-Hak'ın da aralarında bulunduğu 5 sivil toplum örgütünün ortak yayınladığı raporda Partner'ın Batı Şeria'da hukuksuz şekilde faaliyet yürüttüğü belirtiliyor. Raporda Partner'in, İsrail'deki yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin kuruluşuna ve iletişim altyapısına doğrudan katkı sağladığı öne sürülüyor.



"Çekilme kararı şok etkisi" yaptı 



Fransız telekomünikasyon şirketi Orange'ın İsrail'den çekilme kararı, İsrailli ortağı "Partner" şirketinde "şok etkisi" yaptı. 



İsrail ordu radyosuna konuşan Partner şirketinin üst düzey yöneticisi (CEO) İtzhak Benveniste, "Orange'ın üst düzey yöneticisinin (CEO) yaptığı son derece sorumsuz açıklama karşısında şoke olduk" dedi. Bu sabahtan itibaren konuyu değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Benveniste, "Kendimiz ve müşterimiz için en iyi olanın ne olduğuna karar verip onu uygulayacağız" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin