Oppenheimer, Inception, Batman gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan akıllı telefon kullanmıyor

Dünyaca ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Christopher Nolan, teknoloji kullanımına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. Nolan, akıllı telefon taşımadığını, e-posta kullanmadığını ve tüm senaryolarını internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarda yazdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Oppenheimer, Inception, Batman gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan akıllı telefon kullanmıyor

21 Temmuz günü gösterime girmesi beklenen biyografik drama filmi 'Oppenheimer'ın yönetmeni ve senaristi Cristopher Nolan, filmin yıldız oyuncuları Cillian Murphy, Emily Blunt ve Matt Damon ile birlikte The Hollywood Reporter'a konuştu. Nolan, teknolojik gelişmelere karşın işlerini halen eski usul yapmayı tercih ettiğini açıkladı.

Insider'da yer alan habere göre Nolan, yaptığı açıklamada, teknoloji kullanımına değindi. Nolan, "Çocuklarım muhtemelen benim tam bir Luddite olduğumu söyleyecektir. Aslında bu tanıma direnirdim. Bence teknoloji ve sağlayabilecekleri inanılmaz. Benim kişisel seçimim, ne kadar dahil olacağım." dedi. Ünlü yönetmen, teknolojiye karşı olmadığını sadece işinde kullanmadığını söyledi.

"AKILLI TELEFON TAŞIMIYORUM"


Akıllı telefon taşımadığını söyleyen Nolan, "Materyalimi oluşturuyor ve kendi senaryolarımı yazıyorsam, tüm gün akıllı telefon başında olmak benim için pek yararlı olmaz" dedi.

İşleri analog yoldan yapmaya yönelik bu tercih, Nolan'ın senaryolarını oyunculara göndermek için kullandığı yöntemlerde bile kendini gösteriyor. 52 yaşındaki film yapımcısı, e-posta kullanmak yerine bunları kişisel olarak iletmeyi tercih ettiğini de açıkladı. The Hollywood Reporter'daki açıklamasına göre Nolan, aktör CillianMurphy'yi görmek için İrlanda'ya uçtu ve oyuncunun senaryoyu okumasını bekledi.
Nolan, diğer insanların kendisine 'Neden gizli çalışıyorsunuz?' dediğini ancak bunun bir gizlilik değil, mahremiyet amacıyla yapıldığını söyledi. Ünlü yönetmen, oyuncularla senaryoyu okuması için yüz yüze görüşmesini 'son derece insani' şeklinde yorumladı.

Bu arada, İngiliz-Amerikalı yönetmen, teknolojik tercihlerine ilişkin ilk defa konuşmuyor. Nolan, Aralık 2020'de People dergisine, her sıkıldığında internete kolayca erişmek istemediği için yanında küçük bir çevirmeli telefon aldığını söylemişti. Ekim 2014'te The New York Times, Nolan'ın bir e-posta adresine sahip olmadığını yazmıştı, asistanı, e-postalarını yönetiyor ve film yapımcısının bunları fiziksel olarak okuyabilmesi için kağıda yazıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin