Operasyon borsayı da vurdu! Peki operasyondan medya nasıl etkilendi?

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu Borsa'yı da etkiledi. Bu etkilenmeden medya da nasibini aldı...

Google Haberlere Abone ol
Operasyon borsayı da vurdu! Peki operasyondan medya nasıl etkilendi?

İstanbul ve Ankara'da onlarca iş adamının gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucu borsada yüzde3'ü aşkın düşüş yaşandı. Düşüş ikinci seansta hızlandı. Borsa düne göre yüzde 6,23 düşerek 70 bin 188 puana kadar düştü. Özellikle bazı hisselerde yüzde 9-10'u aşan sert düşüşler gözlendi.



HALKBANK'TA DÜŞÜŞ YÜZDE 14'E YAKLAŞTI



Sabah saatlerinde başlayan operasyonda gün içerisinde Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan gözaltına alındı. Haberin ardından önce günlük yüzde 4 değer kaybeden Halkbank hisselerinde düşüş ikinci seansta hızlandı. Halkbank hisseleri yüzde 13,92 kayıpla 13,60 liraya düştü. Halkbank hisseleri dün 15.80 liradan günü kapamıştı.



Öte yandan Halkbank cephesinden KAP'a açıklama geldi. Banka açıklamada  "Görsel ve yazılı Basında yer alan haberlere konu işlemlerle ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturma kapsamında Bankamızdan bilgi ve belge talep edilmiştir. Bankamız, olağan faaliyetlerini sürdürmekte olup gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir." dedi.   



Halkbank hisselerinde yaşanan düşüşle birlikte bankacılık endeksinde de büyük düşüş gözlendi. Bankacılık endeksi düne göre yüzde 7,05 düşerek 126 bin 735 puana geriledi.



Bankacılık hisseleri arasında Vakıfbank'ta da sert düşüş gözlendi. Vakıfbank hissesi yüzde 9,85 düşüşle 4,23 liraya geriledi.



EMLAK GYO SERT DÜŞTÜ

Operasyon sonucu Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu,  Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca ve Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'nın gözaltı haberleri de geldi. Operasyon sonrası gayrimenkul yatırım ortaklıkları hisselerinde büyük düşüşler gözlendi. İkincil halka arzını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Emlak GYO hisseleri yüzde 12,83 düşüşle 2,31 liraya düştü.  Yapı Kredi Koray GMO'da da düşüş yüzde 13'ü  geçti. Atakule GMYO, Pera GMYO ve Nurol GYO  hisseleri yüzde 10'un üstünde düşen diğer gayrimenkul yatırım ortaklıkları hisseleri oldu.



İHLAS HOLDİNG HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Operasyonun yaşandığı bugünde İhlas Holding ve şirketlerinin hisselerinde çift haneli düşüşler yaşandı. İhlas Holding hissesi günlük yüzde 12,12 düştü. İhlas Gazetecilik yüzde 13,64 düşerken İhlas Ev Aletleri hisselerinde günlük yüzde 12,73 düşüş yaşandı. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin