Operanın yıldız ismi İstanbul'da!

Borusan Filarmoni 15. yılını operanın yıldız ismi Roberto Alagna ile kutlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Operanın yıldız ismi İstanbul'da!

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 15. kuruluş yıldönümü nedeni ile şef Sascha Goetzel yönetiminde 28 Kasım 2013 Perşembe günü (yarın) Lütfi Kırdar UKSS'de özel bir konser verecek. Konserin solisti günümüzün en büyük opera yıldızlarından biri olarak kabul edilen tenor Roberto Alagna olacak. Alagna, yeni kuşağın en parlak isimlerinden mezzosoprano Roxana Constantinescu ile birlikte Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşliğinde Massenet'nin Werther ve Bizet'nin Carmen'inden aryalar seslendirecekler.



Sicilya asıllı Fransız tenor Roberto Alagna, doğup büyüdüğü kent Paris'in kabarelerinden dünya sahnelerine uzanan başarılarla dolu kariyerine 1988 yılında düzenlenen Pavarotti Yarışması'nda birinci olarak adım attı. Bunu La Scala, New Yok, Viyana ve Londra'da en büyük şefler yönetiminde verdiği konserler izledi. İtalyan ve Fransız şarkıları repertuarındaki tartışmasız başarısı ve geniş ses rengi ona yepyeni kapılar açtı. 2009 yılında yayımladığı Sicilya şarkıları CD'si ve sonrasında İspanyol şarkıları repertuarı sayesinde müzik dünyasına opera sanatçılarının caz, müzikaller ve popüler şarkıları da son derece iyi söyleyebileceklerini kanıtlamış oldu. Alagna bugün geniş kitleler tarafından tanınan ve sevilen popüler bir şancı olmanın yanı sıra opera repertuarına kararlı yaklaşımından da taviz vermeyen bir sanatçı olarak tanınıyor. 



OPERANIN YÜKSELEN YILDIZI ROXANA CONSTANTİNESCU



Romen mezzo soprano Roxana Constantinescu genç kariyerine Münih'teki ünlü ARD Uluslararası Şarkı Yarışması, İtalya'daki Tito Schipa yarışması ve Belçika, Verviers'de düzenlenen Uluslararası Şarkı Yarışması'nda birincilikler ve Almanya'da doktora çalışmalarını sığdırdı. Constantinescu 2007-2010 arasında Viyana Devlet Operası'nın baş solistliğini yaptı. Genç sanatçı bugüne dek Carnegie Hall, Chicago Symphony Hall ve Wigmore Hall gibi dünyanın en önemli konser salonlarında sahne aldı. 2011'de Grammy adaylığı da bulunan Roxana Constantinescu yakın zamanda Minnesota Operası'nda La Cenerentola'da başrol, Viyana Devlet Operası'nda Don Giovanni'de Donna Elvira, Dallas Operası'nda Romeo ve Juliette'de Stéphano rollerini üstlendi. Constantinescu üst düzey müzikalitesinin yanı sıra, farklı rollere ve tarzlara aynı güzelliği, istekliliği ve disiplini yansıtabilmesi ile tanınıyor. Konserin bilet fiyatları 300 TL ile 80 TL arasında değişiyor. BİFOKART Klasik üyeleri için bilet fiyatları 240, 160, 96, 64 TL ve BİFOKART Gold sahipleri için de 210, 140, 84, 56 TL arasında olacak. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin